Anne Olmak İçin En İdeal Yaş 34!

Anne olmanın keyfini ve mutluluğunu doya doya yaşamak için ideal bir yaş olabilir mi? İngiliz bilim insanlarına göre, “Evet”. Ve bu ideal yaş 34.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Onlara göre kadınlar bu yaşta anne olmanın sıkıntılarını daha az çekiyorlar ve anneliğin tadına daha fazla varıyorlar. Daha önceki yıllarda yapılan araştırmalarda anne olmak için ideal yaş 20-25 aralığında belirlenmişti. Çünkü bu yaşlarda doğum yapan kadınlar çocuğunun büyümesine paralel olarak kendisi de  olgunlaşıyordu. Ancak zamanla bu anlayış değişti. İngiliz “Health and Social Behaviour Journal” dergisinde geçenlerde yayınlanan yeni araştırmada, annelik için yaşın 30’lar olduğu savunuldu.

 

Profesör John Mirowsky ve yardımcılarınca yürütülen araştırma, 3 bin kadınla yapılan bire bir görüşmelere dayandırıldı. Bu deneklerde aranan tek kriter, en azından bir çocuk doğurmaları oldu. Ekibin gözlemleri kadınların en az 22 yaşına kadar hastalıklarla uğraştıklarını ortaya koydu. Oysa 34 yaşında hiçbir hastalıkları ya da rahatsızlıkları kalmıyor. Bir başka deyişle, 34 yaşında ilk çocuğunu dünyaya getiren kadın, 18 yaş civarında doğum yapmış anneye göre daha sağlıklı oluyor.



Etiketler: