Ananas Hakkında Bilinmeyenler! Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananas faydaları nelerdir? Sosyal medyada ananasın sağlığa faydaları merak konusu olurken internette ve sosyal medyada kullanıcılar araştırmalarını sürdürüyorlar. Peki Ananas faydaları nelerdir? Cevaplar haberimizde..

 

Tropikal meyveler arasında yer alan ananas C vitamini bakımından gerçek bir vitamin deposudur. Bir dilim ananas günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu karşılıyor. Doğal bir iltihap önleyici alan ananas son dönemdeki etkileriyle gündem oldu. Peki, herkesin severek tükettiği ananası her gün yediğinizde sindirim sistemine de iyi geldiğiniz biliyor muydunuz? Ödem attırıcı etkisiyle çok önerilen ananası her gün bir dilim yerseniz ne olur? Hem çok lezzetli hem de diyet listelerini vazgeçilmez meyvesi ananas özellikle sabahları tüketildiğinde etkisiyle çok konuşuluyor. Kabızlık sorunu yaşayanların imdadına yetişen ananas aynı zamanda zayıflamaya da etki ediyor. Sindirim sistemine dostu olan ananası her gün sabah kahvaltı da bir dilim tükettiğinizde bağırsaklarınızı motor gibi çalıştırıyor. Özellikle şeker oranı düşük olan bu meyve vücutta ödem birikmesini de engellemektedir. 

 

1 DİLİM ANANAS KAÇ KALORİ?

 

1 orta boy dilim ananas 54 kaloridir. 

1 kalın dilim ananas 50 kaloridir. 

 

ANANAS DİYETTE YENİR Mİ?

 

Ananas beslenme programlarında fazla kilolarını vermek isteyen birçok kişi tarafından tüketiliyor.  Diyetisyenlerinde sık sık diyet listelerinden yer verdiği ananas vücuttaki ödemi kısa sürede yok ettiği için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Özellikle sabah kahvaltılarınızda 1 dilim ananas ve 1 haşlanmış yumurtayı birlikte tükettiğinizde çok kısa sürede kilo vermeniz mümkün.



Etiketler: