Ananas Yerken Dilde Neden Yanma Hissi Olur? Ananas Da Sizi Yiyor!

Ananas ve kivi gibi tropik meyveler tüketildikten sonra dilde yanma ve acı hissi oluÅŸur. Ağızda oluÅŸan yanma hissi aslında ananas meyvesinin de sizin dilinizi parçalıyor olmasıdır. Peki ananas nasıl oluyor da insan dilini parçalayarak yiyebiliyor?

 

Habetürk'te yer alan habere göre; Ananas ve kivi gibi tropik meyveler tüketildikten sonra dilde yanma ve acı hissi oluÅŸur. Ağızda oluÅŸan yanma hissi aslında ananas meyvesinin de sizin dilinizi parçalıyor olmasıdır. Peki ananas nasıl oluyor da insan dilini parçalayarak yiyebiliyor?

 

 

ANANAS YERKEN DÄ°L NEDEN YANAR?

 

Ananas gibi bitkilerin içerisinde "Bromelain" adı verilen bir enzim bulunur. Bu enzim hayvansal proteinleri parçalamasıyla bilinir. Bromelain enzimi proteinleri bir arada tutan peptit baÄŸlarını parçalar ve aminoasitlere dönüÅŸtürür. Özellikle et yemekleri yapılırken, etler önceden ananas suyunda bekletilirse bu enzim sayesinde çok daha yumuÅŸak hale gelir.

 

SÄ°Z ANANASI YERKEN ANANAS DA SÄ°ZÄ° YÄ°YOR

 

Ananas yenildiÄŸi zaman ise insan dilinde bulunan protein parçaları "Bromelain" enzimi sayesinde parçalanarak tüketilmeye baÅŸlar. Böylece aÄŸzınızın içerisinde acı bir tat hissederek dilinizin yandığını hissedebilirsiniz. Çünkü siz ananası yerken ananas da sizi yemeye baÅŸlar.

 

YÄ°YECEKLERÄ°N ÇABUK SÄ°NDÄ°RÄ°LMESÄ°NE YARDIMCI OLUR

 

"Et yiyen enzim" olarak bilinen "Bromelain" çiÄŸnendikten sonra mideye indiÄŸinde mide zarına ve midenin kendisine herhangi bir zarar vermez. Tam tersine tüketilen yiyeceklerin daha çabuk sindirilmesine yardımcı olur.

 

UZUN SÜRE DÄ°LÄ°NÄ°ZDE TUTARSANIZ KANAMA GÖRÜLEBÄ°LÄ°R

 

Ananası uzun süre dilinizde tutarsanız bir süre sonra dilinizin kanadığını görebilirsiniz. Tüm bunlara raÄŸmen meyvelerin kraliçesi olarak bilinen ananasın faydası saymakla bitmez.

 

ANANASIN FAYDALARI NELERDÄ°R?

 

Ananası düzenli tüketirseniz vücut sıvılarınız bir süre sonra daha güzel kokacaktır. Ayrıca ananas çok iyi bir ödem attırıcıdır. Kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanser hastalıklarına karşı da antioksidan kaynağıdır.



Etiketler: