Amy Winehouse'u Sorgularken Ceylan Kim Dedim!

Tiyatro sahnesinde canlandırdığı Amy Winehosue karakteriyle adından söz ettiren baÅŸarılı oyuncu Ceylan Yılmaz ile karantina, oyunculuk ve yeni projeleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleÅŸtirdik. GeçtiÄŸimiz yıl sahnedeki performansıyla izleyenleri kendine hayran bırakan Yılmaz, 27 yaşında hayata gözlerini yuman Amy Winehouse hakkında,” Onun iç dünyasını anlamaya çalışırken Ceylan kim diye sormaya baÅŸladım” diyor.

 

Tiyatro sahnesinde canlandırdığı Amy Winehosue karakteriyle adından söz ettiren baÅŸarılı oyuncu Ceylan Yılmaz ile karantina, oyunculuk ve yeni projeleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleÅŸtirdik. GeçtiÄŸimiz yıl sahnedeki performansıyla izleyenleri kendine hayran bırakan Yılmaz, 27 yaşında hayata gözlerini yuman Amy Winehouse hakkında,” Onun iç dünyasını anlamaya çalışırken Ceylan kim diye sormaya baÅŸladım” diyor.

 

Karantina günlerini evde senaryo yazarak ve ailesiyle vakit geçirerek tamamlamaya çalışan Ceylan Yılmaz,” Dışarıda uçuÅŸan binlerce katil var” diyerek sevenlerini virüs hakkında uyarıyor.

 

*Merhaba Ceylan öncelikle nasılsın? Nasıl geçiyor karantina günleri?

 

Merhaba. gayet iyiyim. Ailemle olduÄŸum için keyifli geçiyor aslında. Uzun zamandır onlarla bu kadar vakit geçiremediÄŸimi farkettim. Evde sürekli bir hareket var :)

 

* Virüs sebebiyle ailenle doÄŸal olarak evde daha fazla zaman geçiriyorsun. Neler yaşıyorsun ev içinde?

 

Kitap okuyorum, film seyrediyorum, spor yapıyorum, senaryo yazıyorum. Bunlar karantinadan önce de yaptığım ÅŸeylerdi ama tabi ki bu kadar vakit bulamıyordum. Åžimdi kendimde eksikliÄŸini hissettiÄŸim ÅŸeyleri keÅŸfediyorum. Kendi içine yaptığın bir yolculuk gibi bu süreç. Hiç bitmeyecek gibi günler, sanki akıp geçiyor çok hızlı.

 

* Nasıl etkiledi iÅŸ hayatını bu virüs. Ä°ptal edilen oyunların oldu bildiÄŸim kadarıyla neler söylemek istersin?

 

Ä°ÅŸ hayatımı olumsuz etkiledi elbette. Oyunlarım iptal oldu, yeni dizi projesi ertelendi. Böyle yoÄŸun bir temponun içindeyken bir anda boÅŸluÄŸa düÅŸmek gerçekten keyifsiz bir durum. Evde vakit geçirmekten çok hoÅŸlanan biri deÄŸilim.

 

* Sanatçılar bu tip durumları bazen aleyhine çevirebiliyor. Sen neler yapıyorsun, üzerinde çalıştığın projeler var mı?

 

SöylediÄŸim gibi senaryo yazıyorum, sinema filmi. Biraz daha hızlanmış oluyorum bu ÅŸekilde. Belki de yazacak vakit bulamayacaktım. Set bütün vaktimi alıyor çünkü..

 

*Virüs bitip karantina kalkınca ilk yapacağın ÅŸey ne olur? Bu dönemde en çok neyi ve kimleri özledin?

 

Ä°lk yapacağım ÅŸey, eve girmemek..Günlerce dışarda yatacağım. En çok Starbucks'ı özledim :)) Bir sürü ÅŸey var aslında, sevdiklerime sarılmak, dokunmak. Bu ne kadar mutlu eden bir ÅŸeymiÅŸ ÅŸimdi anlıyorum. En çok sevdiklerime sarılmayı özledim.

 

 

 

“DIÅžARIDA GÖRÜNMEZ HALDE UÇUÅžAN BÄ°NLERCE KATÄ°L VAR”

 

* Virüsle ilgili sohbetimizi sonlandırırken sevenlerine neler söylemek istersin corona hakkında?

 

Zor günler geçiriyoruz, hayatımda gördüÄŸüm en zor günler. Dışarda görünmez halde uçuÅŸan binlerce katil var ve her gün insanları öldürüyorlar. Bedensel saÄŸlığımıza dikkat ederken bir taraftan ruh saÄŸlığımızı korumaya çalışıyoruz. SoÄŸukkanlı olup panik yapmadan, doÄŸru bilgiyi izleyip, yapmamız gerekenleri yaptığımız sürece, bu kötü günleri atlatacağımıza inanıyorum..

 

* Amy Winehouse canlandırıyorsun tiyatro sahnesinde. Nasıl başladı bu yolculuk biraz anlatır mısın?

 

Yönetmenimiz Kemal BaÅŸar’la daha önceden de çalışmıştık..Tiyatro keyfi ve Tony Bulandro tiyatrosu ortak yapımı olan Romeo Juliette için uzun bir süre Romanya'da yaÅŸadık, provalar orada yapıldı. Böyle güzel bir serüvenden sonra tiyatro keyfi vazgeçemediÄŸim evim oldu, çünkü biz çalışırken çok eÄŸlendiÄŸimiz gibi, hep farklı fikirlerle, beyin fırtınasıyla yeni bir ÅŸeyler üretmeye çalışıyoruz. Amy’de böyle baÅŸladı. Kemal hocayla uzun uzun yaptığımz sohbetlerde çıktı bu proje. Kosta Kortidis kısa bir süre içinde oyunu yazdı, ÅŸahane bir kalemi var, sonra aylar süren çalışmalar..

 

 

“AMY’NÄ°N Ä°Ç DÜNYASINI ANLAMAYA ÇALIÅžIRKEN CEYLAN KÄ°M DÄ°YE SORMAYA BAÅžLADIM”

 

*Amy sansasyonları ve özel hayatı ile gündemden düÅŸmeyen bir sanatçıydı. Bu denli karmaşık bir karaktere nasıl hazırlandın? Nelere dikkat ettin?

 

Kosta oyunu yazarken, ben sadece Amy'yi izledim. Var olan tüm görüntüleri, videoları, fotoÄŸrafları.Sabahtan akÅŸama kadar bunlara bakıyordum. Sadece O'nun ÅŸarkılarını dinledim. O'nun ruhunu giyinmeye baÅŸlamıştım böylece. Henüz provalar yoktu üstelik. 6 ay çalıştık, çok emek verdik. Amy çok farklı, onun iç dünyasını anlamaya çalışırken, Ceylan kim diye sormaya baÅŸlamıştım. Amy Ceylan’ı bulmama yardım etti..Ben de Amy’le kendimi anlattım aslında. En samimi, en çıplak halimle seyirci karşısındaydım. O'nun özel hayatının, bağımlılıklarının, yalnızlığının tüm nedenlerini biliyor, bir taraftan bu kadar içerden bakarken kontrolü kaybetmemeye çalışıyor ve bilinç altını sahneden seyirciye giden bir köprü gibi kullanıyordum. Amy bir dönüm noktası oldu benim için. Hayatımda, O'ndan öncesi ve sonrası gibi..

 

*Sahnede Amy ÅŸarkıları söylüyorsun, sesine güveniyor musun, nasıl tepkiler aldın sesinle ilgili?

 

Åžarkılara çok çalıştım..Bununla ilgili olumsuz birÅŸey de duymadım hiç .Karakterin ruhuna girdiÄŸinde bambaÅŸka söylüyorsun zaten ÅŸarkıları. Ben de müthiÅŸ keyif alıyorum.

 

* Amy ile benzer yönlerin olduÄŸunu düÅŸünüyor musun?

 

Kesinlikle düÅŸünüyorum. Kötü alışkanlıkları, yaÅŸam tarzı deÄŸil; derinliÄŸi diyebilirim aslında. Bu kadar kalabalığın içindeki o yalnızlık, ait olamama hissi. Kısacası boÅŸluk.

 

 

 

 

“SAHNEDE AMY GÖRDÜK DÄ°YORLAR”

 

* Oyun sonrası izleyicilerden nasıl tepkiler alıyorsun?

 

En güzel ÅŸey bu sanırım :) Amy'yi gördük diyorlar..Öylesine içten, samimi söylüyorlar ki bunu. Dünyanın en güzel duygusu iÅŸte. BambaÅŸka çıkıyorlar salondan. Ben de her oyundan sonra bambaÅŸka, biraz dağılmış, ölmüÅŸ sonra yine doÄŸmuÅŸ gibi çıkıyorum :)

 

*Son dönemde tiyatro izleyicisi arttı sizin oyununuz ne durumda. Tiyatro izleyicisinin artması hakkında ne düÅŸünüyorsun?

 

Bu sezon çok güzel oyunlar vardı. Bu yüzden tiyatroya ilgi biraz daha fazla son zamanlarda. Çok daha fazla olmasını ümit ediyorum. Bizim oyunumuzun da seyircisi çok iyi böyle gider ve daha birkaç sezon oynarız diye düÅŸünüyorum.

 

 

 

 

“Ä°NSANLARIN DÄ°ZÄ°LERDE NELERÄ° SEVDÄ°KLERÄ°NE ANLAM VEREMÄ°YORUM”

 

*Geçelim televizyon ekranına  oynadığın 'ÅžaÅŸkın Bakkal' dizisi ekrana erken veda etti sence neden izlenmedi?

 

Bence çok sempatik, samimi bir diziydi. Neden izlenmediÄŸi konusu hakkında birÅŸey diyemiyeceÄŸim çünkü insanların dizilerde neleri sevdiklerine anlam veremiyorum açıkçası. Bu geniÅŸ ve sıkıcı bir konu.

 

* Yeni teklifler geliyor mu?  Bir daha ne zaman seni ekranlarda göreceÄŸiz?

 

Yeni projeler var, sürpriz diyelim..Karantina bittiÄŸinde tekrar yoÄŸun bir temponun içinde olacağım gibi görünüyor.

 

* Sinema projesi var beyaz perdede ne zaman olacaksın?

 

Yazdığım sinema filminin bir hazırlık süreci olacak önce. Bunun ne kadar süreceÄŸini bilmiyorum. Kış aylarına doÄŸru çekimler baÅŸlar diye konuÅŸuyoruz. Åžuan beni en çok heyecanlandıran ÅŸey bu. Yazdığım bir ÅŸeyi ilk defa oynayacak olmam, muhteÅŸem birÅŸey. Bundan önce baÅŸka bir sinema filmi var hazırlandığım.

 

“KENDÄ°MÄ° AKIL HASTANESÄ°NDE GÖRMEK Ä°STEMEM”

 

* Oyunculukla ilgili en  büyük hayalin nedir? 5 Yıl sonra kendini nerede görmek istersin?

 

5 yıl sonra oyuncu olduÄŸum için kendimi akıl hastanesinde görmek istemem. En büyük hayalim bu :)

 

* Beraber oynamak istediğin bir oyuncu var mı?

 

Çok iyi oyuncular var ama böyle bir isteÄŸim olmadı hiç. Konservatuvarda oyunculuk hocam Cihangir Nevruzov sanırım.

 

Sinema ve tiyatroda kuralların var mıdır, asla şunu yapmam dediğin şey nedir?

 

Asla yapmam dediÄŸim hiçbir ÅŸey yok. Oyuncu her rolü oynayabilmelidir. Bir kül tablasını oynamakla, Shakespere eserlerinden birini oynamak aynı ÅŸey. Yaklaşım aynı olmalı.