Adıyaman'da 119. Saatte Dilek Apartmanı Enkazında 1 Kişi Tespit Edildi!

Depremin vurduğu Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları sürerken, 119. saatte Dilek Apartmanı'nın enkazında 1 kişi tespit edilerek, kurtarılması için çalışmalar başladı. 

 

Depremin vurduğu Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları sürerken, 119. saatte Dilek Apartmanı'nın enkazında 1 kişi tespit edilerek, kurtarılması için çalışmalar başladı. Depremin vurduğu Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları sürerken, 119. saatte Dilek Apartmanı'nın enkazında 1 kişi tespit edilerek, kurtarılması için çalışmalar başladı. 

 

adiyaman da dilek apartmani enkazinda yasam izi bulundu

 

Dilek Apartmanı'nın enkazında çalışmalar sürüyor!

 

CNN Türk'ten Samet Güner'in haberine göre, Adıyaman’daki Dilek Apartmanı’nın enkazında yapılan termal kamera ile taramada ısı tespit edildiği ifade edildi. Yaşam emaresi tespit eden ekipler tüm hızlarıyla çalışmaya başladılar. 

 

adiyaman da dilek apartmani enkazinda yasam izi bulundu

 

Adıyaman'da bulunan Dilek Apartmanı'nın yanında bulunan bina yıkılmadığı ama ağır hasarlı olduğu için Dilek Apartmanı'ndaki arama kurtarma çalışmalarının çok riskli olduğu bilgisi paylaşıldı. Dilek Apartmanı'nda genelde çok sayıda tıp fakültesi öğrencisinin konakladığı ve yaşadığı, bu enkazda çok sayıda öğrenci olduğu bilgisi paylaşıldı. 

 

adiyaman da dilek apartmani enkazinda yasam izi bulundu

 

Yapılan termal taramalarda Dilek Apartmanı enkazında 1 değil tam 3 kişinin ısısına ulaşıldığı bilgisi verildi. Fakat yapılan ısı taramasında tespit edilen 3 kişinin ısısının nabzının düşük olduğu bilgisi de paylaşıldı. Buradan daha önce yapılan kurtarma işleminde 113'üncü saatteki Halime Hanım'ın çıkarılması işleminde de düşük nabız olduğunu ama onu sapasağlam kurtardıklarını söyleyen ekipler, burada da umudun sürdüğü bilgisini paylaştılar. 

 

adiyaman da dilek apartmani enkazinda yasam izi bulundu

 

Dilek Apartmanı enkazının sağ tarafındaki yer alan binanın ağır hasarlı ve her an çökme ihtimali olduğunu söylerken, içerideki depremzedeler ve arama kurtarma çalışanlarının sağlıklarını tehdit ettiği için çalışmaların son derece titiz ve dikkatli olarak devam ettiği belirtildi. 

 

adiyaman da dilek apartmani enkazinda yasam izi bulundu

 

Dilek Apartmanı'nın diğer üç bina ile birlikte ayrı ama bitişik nizam apartmanlar olduğu bilgisi paylaşıldı. Samet Güner açıklamalarına devam ederken, ekiplerin binaya sol taraftan giriş yaptıklarını ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Dilek Apartmanı'nda Diş hekimliği ve tıp fakültesi öğrencilerinin konakladığı ve yaşadığı açıklandı. Madenlerde yapılan domuz damı tahkimat sistemini Jandarma ekiplerinin ve Mersin İtfaiyesi ekiplerinin başarı ile uyguladıklarını ve zor bir noktada arama kurtarma çalışması yapılacak olmasına rağmen Dilek Apartmanı'nda çalışmaların tüm titizliği ile devam ettiği belirtildi. 

 

Ayrıntılar gelecek..