Adalet Bakanı Tunç'tan AyÅŸenur Ezgi Eygi Ä°çin Açıklama! SoruÅŸturma BaÅŸlatıldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Batı Åžeria’da iÅŸgale karşı katıldığı protestoda Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸle öldürülen AyÅŸenur Ezgi Eygi’nin ölümüne iliÅŸkin Türkiye'nin soruÅŸturma baÅŸlattığını açıkladı. Bakan Tunç, “Bir rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceÄŸiz. BM Ä°nsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasına bu raporun dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz.” ifadelerini kullandı. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturmanın insanlığa karşı suç ve kasten öldürme suçlamalarıyla yürütüldüÄŸü öÄŸrenildi.

 

NTV'de yer alan habere göre; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AyÅŸenur Ezgi Eygi’nin Batı Åžeria’da iÅŸgale karşı katıldığı protestoda Ä°srail askerleri tarafından öldürülmesine iliÅŸkin konuÅŸtu. Bakan Tunç, Eygi’nin ölümüne iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldığını açıkladı. Tunç, “AyÅŸenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımız, bir soruÅŸturma baÅŸlatmış durumda.” dedi.
 

BM Yargı Dışı ve Keyfi Ä°nfazlar Özel Raportörü’nün derhal harekete geçmesi gerektiÄŸini ifade eden Bakan Tunç, “Bağımsız bir soruÅŸturma komisyonu oluÅŸturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceÄŸiz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Bakan Tunç bu raporun BM Ä°nsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasında kullanılması için gerekli giriÅŸimlerde bulunacaklarını anlattı. Bakan Tunç, Eygi’nin cenazesinin yarın Türkiye’ye getirileceÄŸini de söyledi.

 

SORUÅžTURMA Ä°NSANLIÄžA KARÅžI SUÇ VE KASTEN ÖLDÜRMEDEN
 

 

AyÅŸenur Ezgi Eygi’nin ölümüne iliÅŸkin soruÅŸturma Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülüyor. BaÅŸsavcılık, soruÅŸturmayı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 12’nci ve 13’üncü maddeleri gereÄŸince, yabancı ülkede Türk vatandaÅŸlarına karşı iÅŸlenen suçlar kapsamında aktivist AyÅŸenur Ezgi Eygi’nin, Ä°srail askerlerince öldürülmesine iliÅŸkin soruÅŸturma açtı.
 

TCK’nin, 77’nci maddesindeki insanlığa karşı suçlar baÅŸlığı altındaki kasten öldürme suçundan baÅŸlatılan soruÅŸturmada, saldırıyı gerçekleÅŸtiren ÅŸüpheli veya ÅŸüphelilere iliÅŸkin araÅŸtırmanın devam ettiÄŸi öÄŸrenildi.