7 Yıl Sonra Aynı Böbrekten İkinci Ameliyatı Oldu Sağlığına Kavuştu!

2017 yılında sağ böbreğinde gelişen tümör nedeniyle Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna tarafından ameliyat edilen Kırşehir'li Tahir Göktepe (63) geçtiğimiz günlerde aynı böbreğinden ikinci kez ameliyat oldu.

 

7 yıl önce geçirdiği operasyon sayesinde diyalize bağlı yaşamdan kurtulan Tahir Göktepe, sağ böbreğinde gelişen tümörden yine Prof. Dr. Burak Turna tarafından ameliyat edilerek kurtuldu. 1985 yılında ilk önce sol böbreğinin alındığını ve kalan tek böbreğinden de iki operasyon geçirdiğini dile getiren Tahir Kaman, uzmanlığına ve deneyimine güvendiği Prof. Dr. Turna'ya teşekkür etti.

 

Bundan 7 yıl önce Tahir Göktepe'nin sağ böbreğinde tespit edilen tümöre yine kendisinin müdahale ettiğini dile getiren Turna, yıllar sonra aynı hastayı yeniden sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu vurguladı. Özel Sağlık Hastanesi Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, yapılan tetkikler sonucunda yapılan operasyon sonucunda tümörü temizleyerek böbreği kurtardıklarını söyledi.

 

Riskli bir operasyonu daha başarıyla tamamladıklarını kadeden Prof. Dr. Burak Turna, " Bu tarz bir operasyonda hastanın böbreğinin alınması ve diyalize bağlı yaşamını sürdürmesi söz konusuydu. Böylesi zorlu operasyonlar deneyim gerektirir. Açık olarak gerçekleştirdiğimiz bu operasyon sonunda tümörü temizledik ve böbreği de kurtardık. Kendisi ameliyattan 3- 4 gün sonra taburcu oldu. 7 yıl sonra aynı hastayı tekrardan sağlığına kavuşturduk. Tahir beyin şu anda böbrek fonksiyonu ve genel sağlığı normal. Diyalize ihtiyacı olmadan yaşamını sürdürecek" diye konuştu.



Etiketler: