‘Hayalet’ (Ghost) filmiyle hafızalara kazınan ve sanat yaşamında 40 yılı geride bırakan ünlü Hollywood yıldızı Whoopi Goldberg şimdilerde yaşamını İtalya’nın Sardunya adasında yer alan malikanesinde geçirirken katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

CBS News'te yer alan habere göre; ‘Bir çok insanın sadece gidip oh be diyecekleri bir yere ihtiyaçları var.’ sözlerini kullanan Whoopi Goldberg annesi ve erkek kardeşini kaybettikten sonra onların hatıralarına duyduğu özlemi dile getirirken “Annem hakkında yazarken sadece bana kattıkları için onu ne kadar çok sevdiğimi söyleyebilirim. Aynı şekilde erkek kardeşim için de’ sözlerini kullandı.

 

Annesi Emma ve erkek kardeşi Clyde hakkında şu sıralar çok düşündüğünü söyleyen Whoopi Goldberg kitabı ‘Bits and Pieces My Mother, My Brother And Me’ de bunlardan bahsettiğini dile getirdi. Kitabında çocukluk yıllarını resmeden ve New York’ta geçirdiği zamanlardan bahseden ünlü Hollywood yıldızı ‘Çok şanslıydım’ ifadelerini kullandı. ‘Benim için muhteşem zamanlardı. Özgürlüğün doruk noktalarında yaşadığım ve bunu bana annemin verdikleri söz konusu olduğunda annemin bana söyledikleri aklıma geliyor. ‘Dinle bazı şeyleri kendin bulacaksın. Her şeyi ben sana veremem bütün cevaplar bende yok’ dediğini anımsıyorum’ sözlerini kullanan ünlü Hollywood yıldızı annesinin bir öğretmen olduğunu dile getirdi.

 

Whoopi Goldberg kariyerine Broadway’de başladı. ‘The Color Purple’ filmiyle ilk kez Oscar adayı oldu. ‘Sister Act’ gibi projelerle sonrasında Hollywood’un en çok kazanan oyuncularından oldu. Sonrasında ‘Ghost’ filminde bir psişik karaktere hayat veren Whoopi Goldberg Hollywood’un simge isimlerinden biri olmayı başardı.

 

Anılarını anlattığı kitabında Whoopie Goldberg kariyeri, bağımlılıkları, zenginliğe nasıl ulaştığını ve üç kez denediği evliliğin kendisi için olmadığını anlatıyor. Sardunya’daki evinde her yıl 6 ay geçirebilmenin hayallerini kurduğunu dile getiren ünlü Hollywood yıldızı ‘Halen bu kadar sessiz ve sakin kalmaya hazır olduğumu düşünmüyorum.’ dedi.