Manken Bianca Balti, Instagram hesabından “Üçüncü evrede olan yumurtalık kanserine yakalandığını” açıkladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yumurtalık kanserinin üçüncü evresi, tümörlerin karın boşluğuna ulaşması ve lenf bezlerini sarması anlamına geliyor. Bir başka deyişle, yakın tüm organlara sıçrayarak metastaz yapmış oluyor.  Tüm bu gelişmeler karında sürekli şişkinlik hissi yaratıyor. Ayrıca fiziki olarak da şişkinlik oluşuyor.

 

Bianca Balti başına gelenleri şöyle anlattı: “Geçen Pazar günü karnımdaki acı nedeniyle hastaneye gittim. Muayeneden sonra üçüncü evre yumurtalık kanseri olduğumu bidirdiler.” Mankenin bu açıklaması, 1,5 milyon takipçisinde şok etkisi yarattı. Balti hastanedeki görüntülerinden birkaçını da paylaştı: “Korku, acı, gözyaşı ama aynı zamanda sevgi, umut, kahkaha ve güç dolu bir hafta yaşadım.”

 

Gerçekte Bianca Balti’nin kanserle mücadelesi 2 yıl önce başladı. 2022 Aralık’ında peşpeşe iki kez bıçak altına yattı. Çünkü hem göğüs, hem de yumurtalık kanseri riski belirlenmişti. Şöyle diyor: “Hasta değildim ama bir gün kansere yakalanma olasılığının çok yüksek olduğunu biliyordum. Kendimi psikolojik olarak hazırlamaktan başka çarem yoktu.”

 

Ve şimdilik son cümleleri: “Önümde uzun bir yolculuk var. Ama bu hastalığı yeneceğime inanıyorum.”