Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda siyah benekli muz yemenin sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda siyah benekli muz yemenin sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda siyah benekli muz yemenin sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Alıp da yemeyi unuttuğunuz muzları sonradan buzdolabında yeniden bulduğunuz oldu mu? Bu hepimizin başına gelmiştir. Bazen ilk satın aldığınızda muzun rengi yeşil olabilir. Yeşil renk muzun henüz olgunlaşmadığını gösterir. Zaman geçtikçe muz sarıya döner. Biraz daha zaman geçtiğinde muzun üzerinde siyah lekeler oluşur. Bu lekeler gitgide çoğalır ve muzun tamamını kaplar.

 

Siyah benekli muzlarda sitokin olan TNF adından bir madde bulunur. Bu madde bağışıklık sistemindeki hücrelerin iletişim kurmak için salgıladığı maddelerdir. Sitokinler hücreleri hayatta tutmak, hücresel farklılıkları bildirmek, ve iltihaplanma durumunda tepki vermek için kullanılan sinyal yollarını aktive eder. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.