Siyah Benekli Muzun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı saÄŸlık videolarıyla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ünlü Youtuber Åžifabul, yayınladığı videosunda siyah benekli muz yemenin saÄŸlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı saÄŸlık videolarıyla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ünlü Youtuber Åžifabul, yayınladığı videosunda siyah benekli muz yemenin saÄŸlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda siyah benekli muz yemenin saÄŸlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Alıp da yemeyi unuttuÄŸunuz muzları sonradan buzdolabında yeniden bulduÄŸunuz oldu mu? Bu hepimizin başına gelmiÅŸtir. Bazen ilk satın aldığınızda muzun rengi yeÅŸil olabilir. YeÅŸil renk muzun henüz olgunlaÅŸmadığını gösterir. Zaman geçtikçe muz sarıya döner. Biraz daha zaman geçtiÄŸinde muzun üzerinde siyah lekeler oluÅŸur. Bu lekeler gitgide çoÄŸalır ve muzun tamamını kaplar.

 

Siyah benekli muzlarda sitokin olan TNF adından bir madde bulunur. Bu madde bağışıklık sistemindeki hücrelerin iletiÅŸim kurmak için salgıladığı maddelerdir. Sitokinler hücreleri hayatta tutmak, hücresel farklılıkları bildirmek, ve iltihaplanma durumunda tepki vermek için kullanılan sinyal yollarını aktive eder. 

 

Detayları aÅŸağıdan öÄŸrenebilirsiniz.