Myanmar’ın orta kesimlerinde yeni bir yılan türü keşfedildi. Yılanın pullarının rengi araştırmacıları şaşkına çevirdi. Yılanların ilginç bir özelliği var: Aynı türden iki hayvan arasında bile farklılıklar olabiliyor. O nedenle daha önce sınıflandırılmış bir yılan türünden olması gereken ama farklılık gösteren bir yılanın yeni bir tür olup olmadığı araştırmacıların kafasını karıştırıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İhtiyatlı olmayı gerektiren tüm bu verilere rağmen, Myanmar’da gerçekten yepyeni bir yılan türü keşfedildi. Açık yeşil, bazen de koyu yeşil bir renge sahip bu yeni yılan türü araştırmacıların ezberini bozdu. “Önce hibrid bir tür olduğunu düşündük” diyor bir araştırmacı. Ama buldukları tür, Myanmar’daki yaygın iki yılan cinsinden farklıydı. Ülkede yayın olan türler “Kırmızı kuyruklu yılan” ve “Mangrov yılanı” idi. (Not: Mangrov, özellikle Güney-Doğu Asya’da bataklıklarda, haliçlerde, denizin kıyıya yakın bölgelerinde sık ormanlar oluşturan bitki ve ağaç türlerine verilen ad.)

 

 

İlginç ve tuhaf olan, bu yeni yılan türünün kırmızı kuyruklu yılan gibi yeşil renkte olmasıydı. Söz araştırmacıların: “İlginç olan, bu türün hem ebeveyni diyebileceğimiz kırmızı kuyruklu yılana benzemesi, hem da ondan farklılık göstermesi. Herhalde geçmişte bir tarihlerde kırmızı kuyruklu yılan ile Mangrov yılanı arasındaki ilişki, genlerde değişikliğe yol açtı ve bu yeni türü ortaya çıkardı.”