Myanmar'da Tuhaf Bir Yılan Türü KeÅŸfedildi!

Myanmar’ın orta kesimlerinde yeni bir yılan türü keÅŸfedildi. Yılanın pullarının rengi araÅŸtırmacıları ÅŸaÅŸkına çevirdi. Yılanların ilginç bir özelliÄŸi var: Aynı türden iki hayvan arasında bile farklılıklar olabiliyor. O nedenle daha önce sınıflandırılmış bir yılan türünden olması gereken ama farklılık gösteren bir yılanın yeni bir tür olup olmadığı araÅŸtırmacıların kafasını karıştırıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ä°htiyatlı olmayı gerektiren tüm bu verilere raÄŸmen, Myanmar’da gerçekten yepyeni bir yılan türü keÅŸfedildi. Açık yeÅŸil, bazen de koyu yeÅŸil bir renge sahip bu yeni yılan türü araÅŸtırmacıların ezberini bozdu. “Önce hibrid bir tür olduÄŸunu düÅŸündük” diyor bir araÅŸtırmacı. Ama buldukları tür, Myanmar’daki yaygın iki yılan cinsinden farklıydı. Ülkede yayın olan türler “Kırmızı kuyruklu yılan” ve “Mangrov yılanı” idi. (Not: Mangrov, özellikle Güney-DoÄŸu Asya’da bataklıklarda, haliçlerde, denizin kıyıya yakın bölgelerinde sık ormanlar oluÅŸturan bitki ve aÄŸaç türlerine verilen ad.)

 

myanmar da tuhaf bir yilan turu kesfedildi

 

Ä°lginç ve tuhaf olan, bu yeni yılan türünün kırmızı kuyruklu yılan gibi yeÅŸil renkte olmasıydı. Söz araÅŸtırmacıların: “Ä°lginç olan, bu türün hem ebeveyni diyebileceÄŸimiz kırmızı kuyruklu yılana benzemesi, hem da ondan farklılık göstermesi. Herhalde geçmiÅŸte bir tarihlerde kırmızı kuyruklu yılan ile Mangrov yılanı arasındaki iliÅŸki, genlerde deÄŸiÅŸikliÄŸe yol açtı ve bu yeni türü ortaya çıkardı.”