Armut sadece serinletici tadıyla harika bir yaz meyvesi değil. Ayrıca bağırsakları çalıştırması, kabızlığın etkilerini azaltması sayesinde bir şifa deposu da. Ancak dikkat: Mideniz hassassa çok fazla tüketmekten kaçının.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Armutun kaydaları bu kadarla sınırlı da değil: Zengin kalsiyum içerdiği için kemiklerin gelişmesinde ve sağlığını korumasında da çok faydalı. C vitamini deposu olduğu için yorgunluğa iyi geliyor. Ve nihayet, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

 

Antioksitan ve vitamin zengini olan armutu sadece yaz mevsiminde değil, yıl boyunca tüketebilirsiniz.

 

100 gram armutta 2,47 gram lif bulunuyor. Bu sayede, yukarıda belirttiğimiz gibi, bağırsakları yumuşatıp dışkıların dışarı atılmasını kolaylaştırıyor.

 

Lifin çoğunluğu armutun kabuğunda bulunuyor. O nedenle bağırsaklarına faydalı olabilmesi için meyveyi kabuğuyla tüketin.

 

Armut ayrıca kavun ve karpuz gibi sulu bir meyve. Bu da bünyenin su ihtiyacının karşılanmasına veya su dengesinin korunmasına atkıda bulunuyor.

 

Armutun ince kabuğu ayrıca mineral ve yağlı madde zengini. Ve nihayet armut, az kalorili olması sayesinde zayıflamak isteyenler için iyi bir dost.

 

Bitmedi; açlığı bastırmakta ve şeker ihtiyacını karşılamakta da üstüne yok.

 

100 gramında 11 miligram kalsiyum bulunan armut özellikle gençlerde kemiklerin gelişmesi ve güçlenmesinde iyi rol oynuyor. Bu meyvede bor da var! Bu da kalsiyumun kemiklere tutunmasını sağlıyor.

 

Yine bitmedi; antioksitan özellikleri sayesinde kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor. “Scince Daily” dergisinde yayınlanan bir araştırmada, armutun kalp krizi ve onun tetikleyebileceği beyin kanaması olasılığını yüzde 52 azalttığı belirlendi.

 

Üzerinize yorgunluk çöktüğünde bir armut yiyin. 100 gram armutun içerdiği 6 miligram C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudun zindeliğine kavuşmasını sağlıyor.

 

Son olarak, armut C vitaminin yanı sıra B9 vitamini ile “Polifenol” içeriyor. Bunlar son derece güçlü antioksitanlar. Onların sayesinde, hava kirliliği ve stres gibi nedenlerin yol açtığı hücrelerin erken yaşlanmasının önüne geçebilirsiniz. B9 vitamini ayrıca hücrelerin yenilenmesini de sağlıyor.

 

Özetle, “Armut giren eve doktor girmez!”