
Radikallerin neden olduğu şiddet olayları, göçmenlere saldırılar, beyaz ırkın üstünlüğü düşüncesinin giderek yayılması… Leonardo DiCaprio’nun adını Türkçe’ye “Bir savaştan öbürüne” şeklinde çevirebileceğimiz yeni filmi günümüz ABD’sine ayna tutuyor.
Bir çok dalda Oscar’a aday gösterilmesi beklenen film yaşlanan bir eski “devrimci” ile kızı arasındaki ilişkiyi konu alıyor. DiCaprio filmi anlatırken, “ABD’de bir sonraki kuşağın nelerle karşılaşabileceğini göstermeye çalıştım” dedi.
DiCaprio filmde patlayıcı konusunda uzman eski bir siyasi direnişçi olan Bob adlı karakteri canlandırıyor. Gençliğinde ABD-Meksika sınırında, sevgilisi Psrfidia (Teyena Taylor) ile birlikte eylemler düzenliyor. Albay Lockjaw (Sean Penn) gruba sızınca Bob bebekleri Willa ile birlikte kaçmak zorunda kalıyor.
Bu yasadışı geçmişi 16 yıl sonra onun ve kızının (Chase İnfiniti) karşısına çıkıyor. Çünkü aradan geçen onca zamana rağmen Albay Lockjaw peşini bırakmıyor. Ancak uyuşturucu ve alkolün çökerttiği ve paranoyanın pençesinde olan Bob gençlik yıllarından hiçbir şey hatırlamıyor.
Devamını yazmayalım. Sadece Leonardo DiCaprio’nun bir cümlesini aktaralım: “Geçmişi onu hayalet gibi izliyor ve gelecek kuşaklara aktarıyor…”
Filmin yönetmenliğini Paul Thomas Anderson üstlendi.
İlk tepkilere göre Oscar’da “En iyi film” ödülünün en güçlü adayı olacak.