Zübeyde Hanım Parkı'nın Kedileri Yeni Evlerine KavuÅŸtu!

Karşıyaka Belediyesi, hayvanseverlerin talebi üzerine, Zübeyde Hanım Parkı'nda yaÅŸayan sokak kedileri için ahÅŸap evlerin bulunduÄŸu yeni bir barınma alanı oluÅŸturdu. 

 

Karşıyaka Belediyesi Veteriner Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü, sokak hayvanlarının rahatça barınıp beslenebilmesi için kedi popülasyonunun yoÄŸun olduÄŸu Zübeyde Hanım Parkı'nda yeni kedi evleri oluÅŸturdu. Köpeklerin giremeyeceÄŸi ölçülerde yapılan ve üzerleri kapatılan üç ayrı kedi evinde toplam 50 kedi barınabiliyor. Belediye ekipleri tarafından üretilen ve uygun parklara monte edilen ahÅŸap kedi evleri; mikrop ve bakteri üretmeme özelliÄŸi taşıyor, kedileri kışın soÄŸuktan ve yağıştan, yazın da aşırı sıcaklardan koruyor.

 

zubeyde hanim parki nin kedileri yeni evlerine kavustu

 

HIZLI ÇÖZÜM

 

Zübeyde Hanım Parkı'ndaki kediler ile gönüllü olarak ilgilenen hayvansever Åžeyda Uzuner, ilettiÄŸi sorun ve taleplere kısa sürede çözüm saÄŸlayan Karşıyaka Belediyesi'ne teÅŸekkür etti. Parkta sürekli olarak yaÅŸayan kedi sayısının 50 civarında olduÄŸunu anlatan Uzuner, "Belediyemiz daha önce yakın bir alanda kediler için yer yapmıştı ancak oraya gitmediler, parkta kalmaya devam ettiler. YaÅŸadıkları çim alanda mevsim gereÄŸi sulama baÅŸlayınca beslenme yerlerini salyangozlar istila etti. Ben de sorunu sosyal medyadan yazarak ve dilekçe vererek Karşıyaka Belediyesi'ne ilettim. Belediyemiz de parkın bir köÅŸesine üç adet üç katlı yeni kedi evi yerleÅŸtirdi, üzerlerini kapattı. Alanın zemini de parke taÅŸ ile döÅŸendi. Belediye BaÅŸkanımız Cemil Tugay ve ekibinin duyarlılık göstererek sorunumuzu hızlı bir ÅŸekilde çözmesi bizleri çok mutlu etti. BaÅŸkanımız bize mama desteÄŸi sözü de verdi. Kendilerine tekrar çok teÅŸekkür ediyoruz" dedi. 

 

zubeyde hanim parki nin kedileri yeni evlerine kavustu

 

KARÅžIYAKA'DA HER CAN Ä°ÇÄ°N ÇALIÅžIYORUZ

 

Karşıyaka'da hayatı paylaÅŸtıkları sokak hayvanlarının da yaÅŸam haklarını korumak için çalıştıklarını belirten Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürü ÇaÄŸlayan Ä°nanlı, "Karşıyaka'mızdaki can dostlarımızın saÄŸlığı, yaÅŸam kalitesi bize emanet. Onlara hak ettikleri konforu, korumayı ve bakımı saÄŸlamak için özveriyle çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken STK'lar ve duyarlı komÅŸularımızla iÅŸ birliÄŸi içindeyiz. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuÅŸtu.