Zencefilin Sağlığa Faydaları Nelerdir? İşte Detaylar!

Zencefil yemeklerinize tad veren bir baharat olmaktan öte sağlığınız için müthiş faydalar içeriyor. İşte bir kaçı:

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Zencefil ürettiği enzimlerle sindirimi kolaylaştırıyor.

 

Vücudun doğal savunma sistemlerini güçlendiriyor, iltihaplarla mücadele ediyor, grip, nezle ve boğaz ağrısı rahatsızlıklarına karşı etkili oluyor.

 

İçerdiği bileşikler (Gingerol) sayesinde ağrıların dindirilmesine destek veriyor..

 

Güney-Doğu Asya kökenli olan zencefilin kök sapları ve yumruları besin maddesi olarak kullanılıyor. Taze, öğütülmüş veya kurutulmuş olarak kullanılan bu baharat sağlık için şifa deposu işlevini görüyor.

 

Zencefil uzun süre sadece yemeklere tad vermek için değil, ayrıca cinsel gücü artırıcı olarak görüldü. Ancak doğrudan böyle bir etkisi yok, sadece enerji veren özellikleri nedeniyle cinsel arzuları uyandırabiliyor. Uzmanlar, “Yarattığı sıcaklık ve tükürük salgısı nedeniyle beyin cinsel bir iştah duyuyor, oysa sadece zencefili sindiriyor” diyor.

 

Zencefil sindirim yardımcısı ve kilo dostu bir besin maddesi. Kökü sindirimi kolaylaştıran enzimler içeriyor, bu da mideyi rahatlatıyor. Tıka basa yediğiniz bir ziyafetten sonra bir parça zencefil kökünü ağzınıza atmanız, size daha hafif hissetmenizi sağlayacak duygu veriyor.

 

Metabolizmayı harekete geçiren ve doymuşluk hissi sağlayan “Leptin” hormonunu üreten zencefil, ayrıca yağların yakılmasını da hızlandırıyor. Bu da onu kilo vermek isteyenler için çekici bir seçeneğe dönüştürüyor.

 

Ayrıca, zencefilin kökü kan şekerini düşürmek ve kolesterolü düşürerek kilo almayı sınırlıyor. Zencefilin bir başka faydası: Bağışıklık sisteminin sıkı bir dostu olması. Vitamin, mineral ve biyoaktif bileşim deposu olan zencefil, bünyenin enfeksiyonlara karşı doğal savunma sistemlerini harekete geçiriyor. Grip, nezle ve boğaz ağrısı gibi hastalıklara karşı tavsiye edilen zencefil bu özellikleriyle sağlığımıza çok değerli katkılarda bulunuyor.



Etiketler: