Yüze Buz Uygulaması Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? Faydaları Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda yüzlerine buz uyguluyor. Genellikle herkesin ilgilendiği buz uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nasıl yapılır? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Yüze nasıl buz sürülür?

 

Günlük kullandığınız nemlendiriciyi yüzünüze her zamankinden biraz daha fazla sürün. Ardından buzu cildinizde yavaş yavaş gezdirin. Buz tamamen eriyene kadar gezdirmeye devam edin. Ardından ılık su ile cildinizi yıkayın.

 

Buz yüzde kaç dakika durmalı?

 

Günde yarım saatinizi cildinize buz uygulamaya ayırmanız sonucunda cildiniz daha sağlıklı duracaktır. Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin.

 

Yüze buz günde kaç kez yapılır?

 

Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır. Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir. Bunun için makyaj yapmadan önce buz küpleri ile cilde masaj yapmak yeterlidir.

 

Buz cildi yakar mı?

 

Buz veya diğer soğuk maddeler cildinizle uzun süreli temas ettiğinde buz yanığı meydana gelebilir. Ciltte buz yanığı oluştuğunda cilt hücrelerindeki su donmaya başlar. Donan su, buz kristalleri oluşturarak cilt hücrelerine ciddi zararlar verebilir.

 

Buz cilt rengini açar mı?

 

Kan dolaşımını arttırarak cilde renk verir. Bu durumda buz küpünü günlük bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir.

 

Yüzü buzlu suya sokmak ne işe yarar?

 

Yüzünüz donuk ve ışıltısız bir görünümdeyse, yüzünüzü buz gibi suda bekletmek o anlık ışıltıyı elde etmek için en kolay ve en hızlı çözümdür. Yüzünüze kan hücum eder ve oksijen cilt hücrelerinize giderek onları sağlıklı ve parlak gösterir. Buzlu suyun gözeneklerinizi sıkılaştırdığı bilinmektedir.

 

Buz cilde zarar verir mi?

 

Buzlar sıkılaştırıcı özelliği sayesinde gözeneklerin küçülmesine yardımcı olmaktadır. Buz ile yapılan cilt bakımlarda cildin kan dolaşımı tetiklenerek cildin daha sağlıklı görünmesi sağlanmaktadır. Buz kütlelerin cilde diğer bir faydası çıkan sivilceleri azaltmasıdır.

 

Buz maskesi nasıl yapılır?

 

1 kalıp buzu kalıptan çıkarınız. Buz parçaları ile uygulamaya başlamadan önce cildinize günlük kullandığınız nemlendiricinizi biraz fazla sürün. Cilt kremi emmeden; buz parçalarını dairesel hareketlerle üzerinde gezdiriniz. Buzlar cildinizin sıcaklığı ile erimeye başladığında bırakınız.

 

Soğuk buz cilde iyi gelir mi?

 

Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir.

 


Etiketler: