Yolculuk Etmek Yaşlanma Sürecini Yavaşlatıyor!

Avustralya’daki Edin Cowan Üniversitesi araştırmacıları turistik yolculuklardaki deneyimlerin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardım ettiğini açıkladılar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Araştırmada, “Doktorların beden ve akıl sağlığını korumak için yaptıkları öneriler turistik gezilerde yerine getirilmiş oluyor. Sosyalleşme, doğayla bütünleşme, yürüyüş ve diğer sportif hareketler, besleyici yemekler gibi” görüşüne yer verildi. “Yeni bir ortama girmek, yaşam arzusunu yeniliyor” diyen araştırmacılara göre, yolculuk etmek sadece sağlıklı kişilere değil, nüfusun geniş bir kesimi için faydalı olabilir. Çünkü potansiyel hastalıkların etkisini azaltabilir, yaşam umudunu uzatabilir.

 

Uzun yıllara yayılmış gözlem ve deneyimlere dayanan araştırmanın ekip başı Fangli Hu şöyle diyor: “Turizm sadece eğlence ve dinlenme değil. Hem bireysel, hem de toplumsal sağlık için çok önemli bir rol oynuyor. Değişen çevre, ormanlar, plajlar stresi atmaya, akıl sağlığını iyileştirmeye ve fiziki faaliyeti teşvik etmeye yardım ediyor. Başka turistlerle, yerlerle, hatta hayvanlarla temas etmek, hem morali yükseltiyor, hem de idrak işlevlerini güçlendiriyor.”

 

Özetle, “Seyahat et, genç kal!”



Etiketler: