Yök Başkanı Uygulamaları Derslerin Yüz Yüze Verileceğini Açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’dan Üniversiteler İle İlgili Açıklama

 

 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerin ardından üniversiteler dahil tüm eğitime ara verilmişti. Daha sonra yapılan açıklamayla üniversitelerin bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlanacağı duyurulmuştu. Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceği aktarıldı.

 

Bloomberght’nin aktardığına göre, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Neredeyse bütün üniversitelerimiz depremden etkilenmiş paydaşlarıyla doludur. Kampüslerimiz barınma ve ikamet anlamında önemli bir rol almıştır. Tıp ve mühendislik fakültelerinden gönüllü elemanların halen bölgedeki çalışmalarını da izliyoruz.

 

2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitim ile sağlanmasına daha önce karar verilmişti. Ön lisans, lisans ve lisans üstü bölümleri için bir dizi kararlar aldık. Alınan kararlar Nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de uygulanabilecektir. Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi." İfadelerini kullandı.



Etiketler: