Yıllarca Uğraşıp Bahçesinde Bir Şato İnşa Etti!

76 yaşındaki bir Hollandalı olan Seigneur Gregorious, bahçesinde Roma İmparatorluğu stiliyle 5 katlı bir şato inşa etti. Tek başına!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Gerçek adı Gerry Halman olan yaşlı adam Çin, Roma İmparatorluğu ve Eski Mısır’dan esinlenerek tasarladığı ve 34 yıl emek verdiği şatosunun malzemelerini onlarca ülkeden tedarik etti.

 

Halman, şatonun hikayesini şöyle anlatıyor: “1990’da bir sabah eşime ‘Hazırım Kafamda düşündüğüm projenin tam bir imajı oluştu. Binanın tepeden zemine neye benzeyeceğini biliyorum.”

 

O günden itibaren şatosunu inşa etmek ve döşemek hayatının tutkusu haline geldi. Kafasındaki şato için gerekli malzemeleri bulmak için dünyayı dolaştı: İstanbul’dan bir metal avize, Libya’dan trabzan küpeştesi… Bunlar girişteki holü süslüyorlar. “Doğu Ekspresi”nin restoranındaki ahşap bir uyarı  levhası da var: “Beyler, lütfen idrarınızı yere yapmayın!”

 

Şatonun kütüphanesi sanat ve tarihle ilgili yüzlerce kitap barındırıyor. Salondaki masayı bir düello silahı ile Endonezya geleneksel hançeri süslüyor.



Etiketler: