Yeterli Öğrencisi Olmadığı İçin Kapatılmak İstenen Sınıfa 4 Koyunu Öğrenci Kaydettiler!

Okullarındaki öğrenci eksikliği nedeniyle kapatılmak istenen 5 sınıfı kurtarmak için kimsenin aklına gelmeyecek bir çözüm ürettiler.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Olay, Fransa’da  Strasbourg kentinin 100 kilometre kadar batısındaki Nitting-Voyer-Hermelange kasabasında yaşandı. Öğrenci yetersizliği  nedeniyle okulların birleştirilmesine  karar verildi. Bir okulda sadece 94öğrenci vardı.  Sınıflarını korumaları için sadece 4 öğrenci açığı vardı.

 

Voyer Belediye Başkanı 4 öğrenci açığının yeni öğrencilerle kapatıldığına ilişkin bir e-mail aldığında koltuğundan düşüyordu. Çünkü, bu öğrenci açığını kapatmak için aileler seferber olmuş, sıra dışı bir çözüm geliştirmişlerdi: “Madem öğrencilerimiz koyun gibi sayılıyor, o zaman biz de koyunları öğrenci olarak kayıt ettiriyoruz!”

 

Bürokratik işlemler de hiçbir itiraza yer vermeyecek şekilde çözümlendi: Bu 4 yeni “öğrenci”nin doğum tarihleri, adresleri, anne-babalarının adları ve elbette adları ve soyadları özenle formlara yazıldı. Kendilerine verilen isimler şöyleydi: John Deere, Valeriane Reschamps, Phil Tondu ve Marguerite Dupres. Hepsi de tarlayla, çiftçilikle bağlantılı, göndermeli isimler.

 

İnsan öğrenciler ile koyun öğrencilerin tenefüs alanındaki ilk buluşmaları son derece sıcak geçti. Ancak okul yöneticileri bu sıcak dostluktan pek memnun kalmadı.  Ve bu kadar psikolojik iletişimin yeterli olduğunu düşünerek deneyime son verdiler

 

Peki, sınıf kapatılacak mı? Son kararı Milli Eğitim Bakanlığı verecek. Ancak 4 koyun öğrencinin  popülerliğini göz ardı etmelerinin zor olduğu, o nedenle sınıfın kapatılmayacağı düşünülüyor.