Yeşilçam'ın Duayen İsimlerinden Ünlü Oyuncu Murat Soydan Yaşamını Yitirdi!

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Murat Soydan (83), hayatını kaybetti. Soydan'ın kızı Mehveş Soydan, acı haberi sosyal medya üzerinden paylaştı

 

Usta oyuncu Murat Soydan yaşamını yitirdi. Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Rüçhan Tercan, sahne adıyla tanınan Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Soydan’ın kızı Mehveş Soydan duyurdu: Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun.

 

usta oyuncu murat soydan yasamini yitirdi

 

Murat Soydan kimdir?

 

Murat Soydan, sinema kariyerine 1966’da Nejat Saydam’ın yönettiği “Kolsuz Kahraman” filmiyle başladı. 1970’li yılların jönlerinden biri olarak tanınan Soydan, 1972’de “Zulüm” filmiyle 9. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı. Rüçhan Tercan adıyla dünyaya gelen Soydan, 2 Ekim 1940’ta İstanbul’da doğdu ve 11 Haziran 2024’te hayatını kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Lüleburgaz’da tamamladıktan sonra lise eğitimini Edirne’de aldı ve üniversite için İstanbul’a geldi. Askerlik görevini yedek subay olarak yerine getirdikten sonra sinemaya adım atan Soydan, Türk sinemasında yaklaşık 200 filmde rol aldı. Ayrıca dizi filmlerde de yer aldı ve bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. Türkân Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü oyuncularla birçok filmde başrolü paylaştı. Sanatçı, 2016’da hayatını ve filmlerini konu alan bir kitap yayınladı.



Etiketler: