Yer Avustralya! Bu Hayvan Nedir? Bileniniz Var Mı?

Avustralya’nın Sydney kentinde bir kadın bahçesinde çok tuhaf bir hayvanla karşılaştı ve ne olduğunu öğrenmek için sosyal medya üzerinden yardım istedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Avustralya’da dünyanın başka kıtalarında ve bölgelerinde görülmeyen hayvanlarla karşılaşmak alışılmış bir duru. Ama yine de bugüne kadar bilinmeyen bir hayvanla burun buruna gelmek şşırtıcı oluyor. Tıpkı, Sydney’de bir kadının bahçesinde dolaşırken sanki çizgi romandan çıkıp gelmiş bir hayvanla karşılaşması gibi.

 

Koyu renk bir böcekti bu. Biraz sümüklü böceği andırıyordu. Siyah ve pembe gözleri ona sempatik bir hava veriyordu. Ev sahibesi küçücük hayvanın fotoğraflarını çekip yerel bir Facebook grubunun üyelerine gönderdi ve sordu: “Bu küçük yaratığın ne olduğuna ilişkin bilgisi olan birileri var mı?”

 

Her kafadan bir ses çıktı: Kimi tırtıl böceğine benzetti, kimi bir kelebek kurtçuğuna… Bilimsel cevap Avustralya Doğal Tarih Müzesi’nde Andrew Mitchell’den geldi: “Bu şahin veya atmaca güvesi denilen bir böceğin larvası. Genellikle bağlarda rastlanır. vcı teninin koyu renk olmasının nedeni avcı hayvanlardan korunmak için. Çift renkli gözleri ise kaçmasını kolaylaştırıyor.”