Yeni Elbiseyi Giymeden Önce Yıkamalı Mıyız?

Cevap: Kesinlikle, evet. Yeni aldığınız bir giysiyi yıkamadan sakın giymeyin.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Bir pantolon, bluz veya etek satın aldınız. Ama sizden 10, belki de daha fazla kişinin o aldığınızı elbiseyi deneyip bıraktığını düşünüyor musunuz.

 

İşte o nedenle yeni aldığınız bir elbiseyi giymeden önce mutlaka yıkamanız gerekiyor. Zira insan vücudu gün boyunca organik atıklar salgılıyor. Bu güne ortalama bir litre ter, 40 gram yağ bezi salgısı ve cilt yağı, 10 gram deri hücresi ve 10 gram tuz anlamına geliyor.

 

Bu vücut salgılarının yanı sıra elbisedikilirken kumaşa sızan kirleri de barındırıyor olabilir. “Yıkanmadangiyilmesi halinde bu vücut salgıları ve kimyasal ürünler, hassas ciltleri tahriş edebilir.

 

Bitmedi…

 

Bakterilerin terin, yağ bezi salısının ve deri hücresinin yanı sıra sizden önce o elbiseyi denemiş olanların başka izleri de kalmış olabilir. Örneğin, parfüm ve kozmetik ürünler. Kolonya, parfüm ve losyonlar ve diğer güzellik ya da tuvalet ürünleri sağlık için ciddi tehlike oluşturabiliyor. Yeni elbisenizi giymeden önce çamaşır makinesinde yıkamak bütün kokuları, salgıları, atıkları ve bakterileri temizlemeyi sağlıyor.



Etiketler: