Yemen'de Yüzbinlerce Kişi Amerika Ve Birleşik Krallık'ın Saldırılarını Protesto Etti!

ABD ve Birleşik Krallık, Cuma günü erken saatlerde Sanaa ve grubun kontrolü altındaki diğer vilayetlerdeki Husi hedeflerine bir dizi saldırı düzenledi. İki ülkeden yapılan açıklamalarda saldırıların, Husiler'in Kızıldeniz'de İsrail gemilerini ve İsrail'e giden gemileri hedef alan son saldırılarına yanıt olduğu belirtildi.

 

Hibya Haber Ajansı'nın haberine göre; Husi grubundan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, Yemen'in Husi kontrolündeki kuzey bölgesinde ABD ve Birleşik Krallık güçleri tarafından toplam 73 saldırı gerçekleştirildi ve bu saldırılar sonucunda beş Husi savaşçısı öldü, altısı da yaralandı.

 

CCTV'nin haberine göre, Sanaa'daki protestocular ABD-Birleşik Krallık hava saldırılarının mevcut durumu daha da kötüleştirdiğine dair endişelerini dile getirerek saldırılar karşısında birlik olunması gerektiğini vurguladılar.

 

Protestoculardan Halid İshak, "ABD ve Birleşik Krallık'ın saldırganlığı durumu daha da kötüleştirdi. Bu onların uzlaşma ve barış için hiçbir arzularının olmadığını göstermektedir. Saldırıların önceden planlandığının en açık kanıtıdır ve bu da birlik olmamız için bize daha fazla neden sunuyor" dedi.