Yapay Zeka Şirketlerin Yönetim Kurullarına Girmeye Başladı!

Yapay zekayla ilgilenen şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak henüz pek çoğu ondan etkin bir şekilde nasıl  yararlanabileceğini bilmiyor.

 

Fenoreporter - Haber Merkezi

 

Bazı şirketler işi karar alma organlarının toplantılarına yapay zekayı  sokacak kadar cesur deneyler de yapıyor. Büyük şirketler için yapay zeka bir takıntıya dönüşmek üzere. Sorun şu: Yöneticilerinin çoğu işlerinde ve kararlarında yapay zekanın nasıl kullanılacağına ilişkin bilgileri veya uzmanlıkları bulunmuyor.

 

Bununla birlikte yapay zeka şirketlerin yönetim kurullarını işleyişlerini gözden geçirmeye zorlamaya başladı.En cesurları yönetim organlarında yapay zekaya yer vermeye başladı ve stratejik yönelimlerini belirlemek için teknolojiden yardım almaya başladılar.

 

Örneğin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin borsaya göre en önemli şirketi olan “International Holding Company”, önemli bir adım attı: Yönetim kurulunda gözlemci olarak bir yapay zekayı görevlendirdiğini açıkladı.  “Aiden İnsight” adlı yapay zeka toplantılara katılacak ama oy hakkı olmayacak.