Yapay Zeka Dolandırıcılığının Hedefi Olmuştu! Esra Erol Yasal Yollara Başvurdu!

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programının sunucusu Esra Erol yapay zeka dolandırıcılığının hedefi haline gelirken çareyi yasal yollara baÅŸvurmakta buldu. 

 

Yapay zeka dolandırıcılarının yeni hedefi olan ünlü sunucu Esra Erol, o görüntülerin ardından yasal yollara baÅŸvurdu. Bir videosundaki konuÅŸması yapay zeka dolandırıcıları tarafından deÄŸiÅŸtirilen Esra Erol, sahte video hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Dolandırıcıların yeni sistemi olan yapay zeka dolandırıcılığının yeni hedefi ünlü sunucu Esra Erol oldu. Daha önce cumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın videosunu yapay zeka ile deÄŸiÅŸtiren dolandırıcılar ÅŸimdi de ünlü sunucuyu kurban olarak seçti. Ünlü sunucunun daha önce çektiÄŸi bir videoyu yapay zeka yöntemiyle yeniden seslendiren Erol, görüntüsü ve sesinin kullanılarak insanların kandırıldığını öÄŸrendiÄŸi gerekçesiyle yasal yollara baÅŸvurdu. Görüntülerde ünlü sunucunun görüntüleri kullanılarak bir yatırım fırsatı gibi yollarla insanları kandırıldığı görüldü. Yapay zeka yöntemi kullanılarak konuÅŸmasının deÄŸiÅŸtirildiÄŸini öÄŸrenen Erol, sosyal medya hesabından dolandırıcılar tarafından hazırlanan görüntüyü ve videonun orijinal halini paylaÅŸtı.

 

YASAL YOLLARA BAÅžVURDU!

 

Yasal yollara baÅŸvuran Esra Erol'un avukatı Hülya Kuran, yaptığı açıklamada "Kamuoyuna duyurulur... Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi baÅŸlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık giriÅŸimidir. Mali ve hukuki yönden suç teÅŸkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal iÅŸlemler ivedilikle baÅŸlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.



Etiketler: