Yanak Dolgusu İşleminin Yan Etkileri Var Mıdır? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yanaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar yanak dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği yanak dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemin yan etkisi var mıdır? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Dolgu uygulamasından 2 hafta önce aspirin veya benzeri ilaçların kullanımı kesilmelidir. Sivilce problemi olan enfeksiyonlu bölgeye dolgu yapılmasından kaçınılmalıdır. Diş tedavileriyle eş zamanlı olarak ağız çevresi dolgular yaptırılmamalıdır çünkü diş bölgesinde bulunan enfeksiyon ağız çevresindeki dolguyu etkilemektedir. Yanak dolgusu uygulaması konforlu ve pratik bir uygulamadır. İşlem sonrasında kişi, günlük aktivitelerine dönüş yapabilir. İşlem esnasında nadirende olsa hafif kanama, kızarıklık, morluk gibi etkiler görülebilir. Bu nedenle işlem bölgesine buz uygulaması uygulanabilir. Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır. Dolgu işlemi yapıldığı gün cilt bakımı yapılmamalı, en erken 1 hafta sonra yapılmalıdır. Havuz, enfeksiyon kapma ihtimali yüksek olan bir alandır, bu bakımdan dolgu uygulaması sonrası en az 2 gün havuza girilmemelidir. Güneş koruyucu kremler kullanılmalı ve aşırı sıcak ortamlardan kaçınılmalıdır. Dolgu uygulamasından 2 gün sonra lazer yaptırılabilmektedir. Dolgu uygulamasının gerçekleştirildiği gün, aşırı alkol tüketimi ödemi arttırabilmektedir.

 

Yanak dolgusu işlemi ne kadar süre kalıcılığını korur ?

 

Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir. Ancak kişinin ten yapısına, doku durumlarına, yaş ve cinsiyetine bağlı olarak daha uzun süre kullanımda mümkündür.

 

Yanak bölgesi için dolgu maddesi ne kadar enjekte edilmelidir?

 

Yanak dolgusu uygulamaları, kişinin yüz simetrisine bağlı olarak uygulanır. Yanak kısmındaki çukurlukların, çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi için uygulanabildiği gibi daha çekici elmacık kemikleri için de uygulanır. Kişilerin talebine bağlı olarak ve yanak bölgesinde düzeltilmesi gereken cilt sorunlarına bağlı olarak, ne kadar uygulama yapılacağı belirlenir. Her işlem öncesinde muayene yapılır ve dolgu yapılacak bölge belirlenir, işaretlenir. Sonrasında belirlenen doz oranında hyaluronik asit dolgusu ile uygulama yapılır.

 

Yanak bölgesinde estetik açıdan görülen problemler nelerdir?

 

Her yanak yapısı kişinin kendi yüz şekline göre değerlendirilmelidir. Çünkü estetik güzellik açısından yüz bölgesinin geneline bir bütün olarak bakılmakta ve altın oran olarak tarif edilen estetik ölçüye yaklaşmak hedeflenmektedir. Kulaklar, alın, yanaklar, burun, ağız ve çeneyi bir bütün olarak değerlendirmek ve kişinin yüzüne en uygun uygulama yönteminin ne olacağını bu şekilde tespit etmek gerekmektedir.

 

Yanak dolgusu uygulamalarında kişilerin beklentisi ne olmalıdır?

 

Yanak dolgusu uygulamaları iyi ve alanında uzman bir medikal estetik hekimi tarafından gerçekleştirildiğinde cerrahi uygulamalar kadar etkili bir değişim sağlanabilmektedir. Başarılı bir uygulamada, orantısal olarak kişiye en uygun yüz biçimini sağlayacak doğru miktarda dolgu içeriği, yanaklardaki alanlara aktarılmaktadır. Yanaklara, elmacık kemiklerine ve yüzün genel biçimine yönelik beklentinin, kişinin şikayetlerinin ve isteklerinin dinlendiği muayene sonrasında değerlendirilmesi en sağlıklı sonucu verecektir.

 

Yanak dolgusu işlemi ne kadar sürer ve kaç kez tekrarlanabilir?

 

Yanak dolgusu uygulaması öncesinde lokal anestezinin etkisini göstermesi için yaklaşık 20 dakika beklenir ve ardından yapılan işlem yarım saat gibi kısa bir sürede tamamlanır. Bu açıdan kişiler, uygulama sonrası kişi gündelik hayatına hemen geri dönebilir. Uygulama tek bir seansta gerçekleştirilmektedir. İstenilen dolgunluk etkisi ile yanaklarda ve yüz bölgesinde biçimlenme ilk hafta içerisinde görünürlük kazanmaya başlayacaktır. Yanak dolgusu işlemi etkisini kaybetmesi ile birlikte tekrar uygulanabilmektedir. İşlemin tekrarlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

 

Yanak dolgusu işleminin yan etkileri var mıdır?

 

Uygulama sonrası işlem yapılan bölgede kendiliğinden geçecek hafif bir kızarıklık ve şişlik olabilir. Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da ameliyatsız yüz estetiği olarak bilinen yanak dolgusu uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve uygulama mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.

 


Etiketler: