Web Sitesi Battı 900 Lüks Saat Ortadan Kayboldu! Kayıp Servet Niteliğinde!

Japonya’da 12,5 milyon dolar değerindeki lüks saatler onları kiralayan paylaşım sitesi sahibinin Dubai’ye kaçmasıyla kayıplara karıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Japonya’da lüks saatleri kiralayan bir paylaşım sitesinin iflas etmesi ve sahibinin Dubai’ye kaçmasıyla 12,5 milyon dolar değerindeki 900 lüks saat kayıplara karıştı.

 

Rolex ve diğer lüks saatlerin sahipleri onları merkezi Osaka’da bulunan “Toke Match” adlı siteye komisyon karşılığı ödünç veriyorlardı. Ancak bu hizmeti yöneten “Neo Reverse” adlı şirket 31 Ocak’ta faaliyetine son verdiğini, kendilerine ödünç verilen saatlerin hepsini sahiplerine iade edeceğini açıkladı.

 

Toplam değerleri 1,9 milyar Japon Yeni (Yaklaşık 12,5 milyon dolar) olan 190 kişiye ait saatler bu vaade rağmen bir türlü sahiplerine ulaştırılmadı.Hatta saatlerden bazılarının internetteki müzayede sitelerinde satışa çıkarıldığı belirlendi. Saat sahipleri çareyi polise başvurmakta buldu.

 

Hizmet sağlayıcı “Neo Revers” şirketi “Toke Match” sitesine emanet edilen en az 20 saatin satışa çıkarıldığını belirlediğini açıkladı. Saatlerin satışı durduruldu. “Paylaşım ekonomisi” kuruluşlarını bir araya getiren Japon derneği de, saatlerin bazılarının ikinci el satış mağazalarında bulunduğunu duyurdu.

 

Japon polisi “Toke Match” sitesinin sahibi 42 yaşındaki Takazumi Kominato hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Ancak Kominato, Şubat ayı sonunda Dubai’ye kaçmıştı. Polis şimdi uluslararası tutuklama kararı yayınlamaya hazırlanıyor.



Etiketler: