Vücuttaki Tüm Ödemi Atan Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır?

Detoks suyu nasıl hazırlanır? Vücuttaki tüm ödemi atmaya yarayan detoks suyu tarifi ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye devam ediyor. Peki detoks suyu nasıl hazırlanır? Cevaplar haberimizde..

 

Detoks suyu nasıl hazırlanır? Vücuttaki tüm ödemi atmaya yarayan detoks suyu tarifi ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye devam ediyor. Peki detoks suyu nasıl hazırlanır? Cevaplar haberimizde.. 

 

Ödem ve toksinlerin vücudunuzda atılmasını kolaylaştırmak için lezzetli ve kolay hazırlanan detoks sularından yararlanabilirsiniz. Detoks suyu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki şişkinliği atıyor. Ayrıca bölgesel yağları parçalayarak kilo verme sürecini hızlandırıyor. Ödem atıcı detoks suyunu düzenli olarak içmeye başladığınızda mükemmel faydasını göreceksiniz. Yanlış beslenme, aşırı tuz tüketimi ya da uykusuzluk gibi etkenler vücudunuzda ödem ve toksinlerin birikmesine yol açar. Vücudunuzda biriken ödem ve toksinler rahatsızlık hissi verir hem de olduğunuzdan daha kilolu görünmenize sebep olur. Evde yapacağınız doğal detoks suları ile vücudunuzda biriken ödem ve şişkinliği daha kolay atabilirsiniz.

 

detoks suyu nasil hazirlanir

 

ÖDEM ATICI DETOKS SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

 

Limon, salatalık ve nane kullanarak hazırlayacağınız detoks suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Bu ödem atıcı detoks suyu ferahlık veriyor ve mide şişkinliğini önlüyor. Düzenli olarak içilen ödem atıcı detoks suyu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Ayrıca detoks suyunu tüketmeye başlayarak yavaşlayan metabolizmanızı da harekete geçirebilirsiniz. Böylelikle vücutta biriken ödem ve toksinleri daha kolay atabilirsiniz. Ödem atıcı detoks suyunu hazırlarken kullanacağınız malzemelerin içerinde bulunan C, A vitamini, demir gibi elementler gün boyu daha canlı ve zinde hissetmenizi de sağlar. Hazırladığınız detoks suyu ile yağ yakımınızı hızlandırırken kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

 

ÖDEM ATAN DETOKS SUYU NASIL YAPILIR? 

 

Ödem atmaya yardımcı detoks suyunu evde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tamamen mutfağınızda bulunan basit malzemelerle hazırlayacağınız detoks suyu için sadece 1 litre su, 1 adet limon kabuğu, 1 adet salatalık ve 4 dal taze naneye ihtiyacınız var.

 

Ödem attıran detoks suyu yapılışı;

 

1 litre suyun içerisinde salatalık dilimlerini, limon kabuğunu ve taze naneyi atın. Tüm malzemeleri bir gece boyunca dinlenmeye bırakın. 1 gece dinlenen detoks suyunu kahvaltıdan önce aç karnına 1 bardak için. Kalan suyu gün içerisinde tüketmeye devam edin. 10-15 gün boyunca düzenli olarak detoks suyunu tüketin.

 

 

Vücudunuzdan ödem atmak ve fazla kilolarından kurtulmak için detoks sularından faydalanmaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

 

Detoks yaparken beslenme düzeninize özen gösteri.

Hazır gıdalardan ve işlenmiş gıdalardan uzak durun.

Yağlı yiyecekleri beslenme listenizden çıkarın.

Kahve tüketimini azaltın.

Uyku düzeninize dikkat edin.

Her gün 8 saat uyuyun

Egzersiz ya da yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.

 

Kimler detoks yapmamalı?

 

Detoks metabolizmayı çalıştırarak ve sindirimi kolaylaştırarak vücudunuzda biriken ödem ve toksinleri atmanıza yardımcı olur. Ancak bazı kişilerin asla detoks yapmaması gerekir.

 

Kimler detoks yapamaz diye merak ediyorsanız;

 

Şeker (diyabet) hastası olanlar

Tansiyon (hipertansiyon) hastası olanlar

Hipoglisemi veya insülin direnci olanlar

0-18 yaş aralığındaki bireyler

Hamileler ve emziren anneler

Eğer kronik rahatsızlığınız ve düzenli kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa detoks yapmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.



Etiketler: