Vücut Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Hangi Yağlar Sürülmedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlarda vücut yağı kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği vücut yağı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Vücut yağı da losyon da cildi nemlendirmek içindir. Farklarının tam olarak ne olduğuna bakarsak; yağlar, ciltte kaybedilen nemin yeniden ortaya çıkmasına yardımcı olur. Losyonlar ise, kısmen su bazlıdır ve farklı cilt bakımı sorunlarını tedavi etmek için çeşitli seçenekleri vardır.

 

Vücut yağları ne işe yarar?

 

Yağlar, vücudun enerji ihtiyacının yanında A, D, E ve K gibi vitaminlerin emilimini sağlamaktadır. Karbonhidratlarla alınamayan enerji iihtiyacında devreye girmektedir. Vücutta üretilemeyen yağ asitlerinin alınmasını sağlamakta, büyüme ve gelişmeyi etkilemektedir.

 

Vücut yağı ne zaman kullanılır?

 

Yağlar ıslak cilt üzerinde daha hızlı ve etkili sonuçlar gösterir. Bu yüzden duştan hemen sonra kullanmak iyi bir seçenek olacaktır. Duştan çıktıktan hemen sonra, bir havluyla cildinizi nazikçe kurulayın ve ardından vücut yağınızı cildinizde kalan su damlacıklarıyla karıştırarak uygulayın.

 

Vücut yağı zararlı mıdır?

 

Doğal yağların cilt üzerinde kullanımının, sivilce oluşumuna neden olduğu ve gözenekleri tıkadığı gibi doğru bilinen yanlışlar bulunur. Cilt dokusu için faydalı özellikleri bulunan doğal yağlar seçtiğiniz ve önerilen uygulama şekillerini takip ettiğiniz sürece, hiçbir zararları bulunmaz.

 

Vücuda hangi yağ sürülür?

 

Badem yağının, cilde ve saçlara çok faydası var. Jojoba yağı çölde yetişen çalı türü bitkilerden biri olan jojoba yağının faydalıdır. Argan yağı, lavanta yağı, kantaron yağı, shea yağı, hindistan cevizi yağı vücudumuz için faydalıdır. 

 


Etiketler: