Vergi Affı Ne Zaman Çıkacak? Neleri Kapsıyor?

Borç yapılandırma paketi geçtiÄŸimiz gün gerçekleÅŸen Kabine Toplantısı ardından aktarıldı. Belirli bir miktarın altındaki borçların tahsilinden vazgeçtiklerini aktaran BaÅŸkan ErdoÄŸan, detayların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılacağını sözlerine ekledi.

 

 

Sabah'ın haberine göre; Vergi affı 2023 son dakika BaÅŸkan ErdoÄŸan tarafından duyuruldu. Kabine Toplantısı sonrası önce icra borçlarının tasfiyesi hatırlatıldı ardından 31 Aralık 2022 tarihine kadar vergi dairelerine ödenmeyen vergi, ceza ve faiz borçlarının tahsilinin yapılmayacağı paylaşıldı. BaÅŸkan ErdoÄŸan, "Åžimdi de aynı uygulamayı, vergi dairelerimize vergi, ceza ve faiz gibi bütün baÅŸlıklarda 2 bin lirayı aÅŸmayan borcu olan vatandaÅŸlarımız için hayata geçiriyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aÅŸmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Detaylarını Hazine ve Maliye Bakanlığımızın açıklayacağı bu uygulamanın vergi dairesine olan borcundan dolayı takibe maruz kalmayacak vatandaÅŸlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

 

Yapılan düzenlemelerin temel amacının devletle vatandaşın küçük meblaÄŸlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmek olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, "Türkiye'nin kaynakları, milletin zenginliÄŸi, devletin geliri arttıkça ortaya çıkan imkanı 85 milyonun tamamının huzuru ve refahı için kullanmaya devam edeceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

 

Vergi, sigorta primi borçları (SGK ve BaÄŸ-Kur), adli ve idari para cezaları gibi borçlar için yapılandırma imkanı sunulacak. Åžirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı saÄŸlanacak. Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öÄŸrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak. Motorlu Taşıtlar Vergileri, nüfus cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiÅŸ cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.