Vedat Bilgin'den EYT Ve Memur Zam Açıklaması! Ne Dedi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ve memur maaş zamlarıyla ilgili ne dedi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ve memur maaş zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Peki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ve memur maaş zamlarıyla ilgili ne dedi? Cevaplar haberimizde..

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ve memur maaş zamlarıyla ilgili ne dedi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ve memur maaş zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Peki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ve memur maaş zamlarıyla ilgili ne dedi? Cevaplar haberimizde.. 

 

Sabah gazetesinin haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı. Burada yaptığı açıklamada Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde" diye konuştu. Bilgin, "Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı. Yaklaşık 18 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren 2022 yılının ikinci zammı Temmuz ayında yapılacak. Ocak ayında ilk artış yapılan maaşlara yine enflasyon oranına göre zam gerçekleşecek. 2022 temmuz zam oranıyla ilgili ipuçları gelmeye davam ederken, Bakan Bilgin'den son gelen açıklamalarla ek zam gündemdeki yerini koruyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatlarıyla 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla hareket eden hükümet bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Enflasyon artışı ve toplu sözleşme zammı haricinde; emekli ve memur maaşlarında ek artış sağlayacak, Ocak ayında yapılan sosyal refah artışlarına benzer düzenlemeler masada yer alıyor. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı, yani Ocak ve Temmuz ayında yapılan maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz 2022'de Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alacak. Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık enflasyon artış oranı yüzde 31,71 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri de yılda 2 kez zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında alınan bu zamlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile belirleniyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zam oranını geçen kadar ki 6 aylık enflasyonu fark olarak alırken, buna toplu sözleşme zammı ilave ediliyor. Temmuz ayındaki toplu sözleşme zammı yüzde 7 oranında gerçekleşecek.



Etiketler: