Veda Mektubu Alanur Yılmaz Nurgül YeÅŸilçay Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Veda Mektubu Alanur Yılmaz Nurgül YeÅŸilçay kimdir? Kanal D'de yayın hayatına baÅŸlayan Veda Mektubu dizisinde canlandırdığı Alanur Yılmaz karakteriyle adından sık sık söz ettiren oyuncu Nurgül YeÅŸilçay ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Nurgül YeÅŸilçay kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Veda Mektubu Alanur Yılmaz Nurgül YeÅŸilçay kimdir? Kanal D'de yayın hayatına baÅŸlayan Veda Mektubu dizisinde canlandırdığı Alanur Yılmaz karakteriyle adından sık sık söz ettiren oyuncu Nurgül YeÅŸilçay ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Nurgül YeÅŸilçay kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

veda mektubu alanur yilmaz nurgul yesilcay kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Veda Mektubu Alanur Yılmaz Nurgül YeÅŸilçay kimdir? 

 

Nurgül YeÅŸilçay kimdir? Nurgül YeÅŸilçay, 6 Mart 1976, Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. Ä°lk, orta ve lise öÄŸrenimini Ä°zmir'de tamamladı. Ardından EskiÅŸehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümünü baÅŸarı ile bitirdi. Genç yaÅŸlardan itibaren oyunculuk ile ilgilendi. 26 Mart 1976'da Afyon'da doÄŸdu.

 

Ortaokul ve lise eÄŸitimini Ä°zmir'de tamamladı. 2001'de EskiÅŸehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversite eÄŸitimi sırasında rol aldığı Ä°kinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında ÇaÄŸan Irmak'ın yönetmenliÄŸini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar KaradaÄŸ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah OÄŸuz'un yönettiÄŸi Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayatta Özcan Deniz'le baÅŸrolü paylaÅŸtı. YönetmenliÄŸini Atıf Yılmaz'ın yaptığı EÄŸreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En Ä°yi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı.

 

Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. HamileliÄŸinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oÄŸlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi. 24 aralık 2010 da Cem Özer'den boÅŸandı. Yine 2004'te beÅŸ yönetmenin yönettiÄŸi Anlat Ä°stanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la baÅŸrolü paylaÅŸtı. 2006 da Cem Özer'le "Sen Olmasaydın" adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılı Eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı ,yönettiÄŸi ve yapımcılığını üstlendiÄŸi YaÅŸamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine baÅŸladı. Ayten Öztürk adlı türk kızını büyük baÅŸarıyla canlandırdığı film 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmaya hak kazandığı ardından "En iyi Senaryo" ödülünü kazandığı açıklandı. 2007'de Ezo Gelin adlı tv dizisinde Ezo Gelin'i canlandırdı. OrtadoÄŸu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde baÅŸkanlığını ünlü Ä°ngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı. 2007'da Barış Pirhasan'ın yönetmenliÄŸini yaptığı Adem'in Trenleri filminde Hacer rolnde kusursuz bir performans sergiledi.

 

Bu filmdeki oyunuyla 13.Sadri Alışık Oyuncu ödülleri'nde "En Ä°yi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca ÇaÄŸdaÅŸ Sinema Oyuncuları DerneÄŸi (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri "En Ä°yi Kadın Oyuncu" Ödülü’nü iki ayrı filmde, birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doÄŸal kalmayı baÅŸarması nedeniyle YaÅŸamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri'nin oyuncusu Nurgül YeÅŸilçay kazandı. 5-20 Nisan 2008 de 27.si düzenlenen Uluslararası Ä°stanbul Film Festivali'nde Semin KaplanoÄŸlu£nun juri baÅŸkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı. 26 Mayıs 2008'de çekimlerine baÅŸlanan Altın Ayı'lı yönetmenimiz Erden Kıral'ın Vicdan adlı filminde Aydanur isimli fabrika iÅŸçisi, pavyonda çalışan kadın ve türban takan kadın gibi farklı bir rolde oynadı. buradaki rolü ile 45. Antalya Altın Portakal FÄ°lm Festivali'nde "En Ä°yi Kadın Oyuncu" Ödülüne layık görüldü. Ocak 2010'da yayına baÅŸlayan "AÅŸk Ve Ceza" isimli dizide Murat Yıldırım ile baÅŸrolü paylaÅŸtı. 2011'de Show TV'de yayınlanan “Sensiz Olma”z adlı dizinin baÅŸrolünde yer aldı. 2014 yılında baÅŸrollerini Erkan Petekkaya ile paylaÅŸtığı "Paramparça" adlı dizide Nursel Köse, Ebru Özkan, Cemal Hünal ile birlikte oynadı.