Uyuşturucu Baronu Pablo Escobar'ın Gizli Müzesi!

Kolombiya’da 1993’te kokain ticaretinin merkezi Medellin’de düzenlenen bir operasyonda öldürülen uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın anısına gizli bir müze oluşturulduğu ortaya çıktı. Müze, Escobar’a ait bir malikanede yer alıyordu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kolombiya başsavcısı bir operasyonla ortaya çıkarılan gizli müzede Escobar’a ait eşyaların sergilendiğini açıkladı. Gizli müzeyi barındıran malikane Escobar’ın kokain ticaretinden elde ettiği gelirle satın alınmıştı.

 

Müze, sadece müze değildi. Pablo Escobar’ın kardeşi Roberto de Jesus Escobar ve adamlarının sığınağıydı. Ama çok ihtiyatlı davranmışlar; malikanenin tapusunu bölgedeki bir kadının üstüne kaydettirmişlerdi. Tabii kağıt üstünde.

 

pablo escobar in gizli muzesi

 

Kolombiya Başsavcılığı’nın medyaya dağıttığı fotoğraflarda gizli müzede bir vitrinde korunan bir otomobil ile bir motosiklet, ayrıca tablolar, fotoğraflar, Escobar’ın bire bir büyüklükte bir heykeli ve onu temsil eden plastik biblolar görülüyor. Başsavcılık mülkün değerinin 3 milyon Euro dolaylarında olduğunu belirtti.

 

ABD’ye iade edilmemek için Kolombiya devletine sözcüğün tam anlamıyla savaş açan kokain baronu Pablo Escobar, yukarda da yazdığımız gibi, 1993’te “Kalemiz” dediği Medellin’de bir polis operasyonunda öldürüldü.

 

Escobar’ın aralarında çok sayıda yargıç, gazeteci, politikacı ve seçimlerde adaylığını koymuş kişiler, elbette çok sayıda da sıradan insan olmak üzere en az 5 bin kişiyi öldürttüğü tahmin ediliyor.

 

Ayrıca başkent Bogota, Medellin, Cali ve Pereira kentlerinde yüzlerce bombalı saldırı da onun eseriydi.