Üst Düzey Yapay Zeka Araştırmacılarından 22 Kelimelik Mektup! Bu Teknoloji İnsanlığı Yok Edebilir!

Aralarında ChatGPT'nin yaratıcılarının da bulunduğu bir grup üst düzey yapay zeka araştırmacısı, bu teknolojinin insanlığı tehdit ettiğine dair bir mektup yayımlarken çarpıcı ifadeler kullandılar.

 

Aralarında ChatGPT'nin yaratıcılarının da bulunduğu bir grup üst düzey yapay zeka araştırmacısı, bu teknolojinin insanlığı tehdit ettiğine dair bir mektup yayımlarken çarpıcı ifadeler kullandılar. Aralarında ChatGPT'nin yaratıcılarının da bulunduğu bir grup üst düzey yapay zeka araştırmacısı, bu teknolojinin insanlığı tehdit ettiğine dair bir mektup yayımlarken çarpıcı ifadeler kullandılar.

 

Aralarında ChatGPT'nin yaratıcılarının da bulunduğu bir grup üst düzey yapay zeka araştırmacısı, bu teknolojinin insanlığı tehdit ettiğine dair bir mektup yayımladı. Üst düzey ekip yapay zekanın insanlık için tehdit oluşturabileceğine dair mektup yayımladı. Mektupta "Yapay zekadan kaynaklanan yok olma riskini azaltmak, pandemiler ve nükleer savaş gibi toplumsal ölçekli diğer tehlikelerin yanı sıra küresel bir öncelik olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

 

Independent Türkçe'nin aktardığına göre ekip, mektubu kısa tutarak olabildiğinde geniş kesimlerde benimsenmesini sağlamayı amaçlıyor. Yeni bildiri, mart ayında sektörün önde gelen 1100 isminin imzasıyla yayımlanan bir açık mektubun ardından geldi. Elon Musk'ın da imza verdiği o mektup, bütün yapay zeka laboratuvarlarının ChatGPT'den daha güçlü bir sistem üzerinde yürüttükleri çalışmaların 6 ay süreyle durdurulması çağrısında bulunuyordu.