Ünlü Mücevherci 'Cartier' Dolandırıldı Ama Dolandırıcının Suçu Yok!

Dünyanın en ünlü mücevher firmalarından olan “Cartier”in internetten satış sitesinde br bilgisayar hatası pahalıya patladı: Bir müşteri altın ve elmastan oluşan muhteşem bir küpe takımını fiyatının yüzde 99,99 indirimiyle satın  almayı başardı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Olay geçen yılın son ayında meydana geldi ama İspanyol gazetesi “El Mundo”nun haberine göre 23 Nisan’da anlaşıldı. Rogelio adlı müşteri Meksika’da “Cartier”in resmi internetten satış sitesinde gezinirken bir çift küpe ilgisini çekti. Fiyatı gülünçtü: Sadece 237 Meksika Pezosu. Yani, aşağı yukarı 13 Euro.

 

Bu sıra dışı fırsatı kaçırmak istemeyen Rogelio, iki çift küpe birden sipariş etti. Ödemede herhangi bir sorun çıkmadı. Gerçekte ya fiyatlandırırken bir kodlama hatası yapılmıştı  ya da bir kurum içi bilgi arızası ortaya çıkmıştı.Çünkü  bir çift küpenin fiyatı 237 bin Meksiko Pezosu’ydu. Yani, 12 bin 824 Euro.

 

Hatanın farkına varan Cartier, satışı iptal etmeye çalıştı, “Stoklarımızda kalmadı” gibi gerekçeler öne sürdü. Hatta müşteriye, “Paranızı iade edelim, bir şişe şampanyayı da hediye olarak verelim” gibi tekliflerde bulundu. Rogelio reddetti. Çünkü, Cartier’in stoklarında küpelerin hala satışta olduğu görülüyordu.  Sonunda olayı mahkemeye taşıdı. Hayır, ne parasının iadesini istiyordu, ne de uzlaşma. Tek isteği, küpelerinin teslim edilmesiydi.  Sonunda, Cartier pes etti ve müşterinin sorumluluğunun olmadığı hatasını kabullendi.



Etiketler: