Ünlü Manken Elle Macpherson Kimseye Söylemeden Göğüs Kanseriyle Mücadele Etti!

60 yaşındaki Avustralyalı manken Elle Macpherson son yıllarda göğüs kanseriyle mücadele ettiğini açıkladı. “Teşhis konunca şok geçirdim” diyen Macpherson, doktorların tavsiyesine rağmen kemoterapi tedavisini reddettiğini, şimdi iyileşme yolunda olduğunu bildirdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Kariyerini ve hayatının önemli anlarını anlattığı bir kitap yazan Macpherson, göğüs kanseri teşhisinin epey yıl önce konulduğunu açıkladı.

 

Doktorların mastektomi (Meme dokusunun alınması), radyoterapi, kemoterapi ve hormon tedavisinden ve göğüsün yeniden yapılmasından oluşan bir tedavi planı hazırladıklarını ama reddettiğini kaydeden manken, onun yerine “Holistik tedavi”yi tercih ettiğini söyledi, “Doktorların önerdiği tedaviyi reddetmek kolay değildi ama içgüdülerime daha çok güvendim” dedi.

 

Peki, “Holstik tedavi” ne? Antik çağdan beri bilinen bu tedavi şöyle açıklanıyor:

 

“Holistik tıp, sifanın yani iyileşme kapasitesinin insan bedeninde bir potansiyel olarak yer aldığını, bu potansiyelin beden, zihin, ruh ve duygularda yapılacak uyarılarla harekete geçirilebileceğini öngören tıp anlayışı. Aslında bu anlayış antik çağlardan beri tıp felsefesinin özünde yer almaktadır. Bu nedenle Hipokrat, hekimi ‘Hastadaki doğal iyileşme potansiyelini harekete geçiren kişi’ olarak tanımladı.

 

Holistik Tıp felsefesine göre, insan bedeni birbirine bağlı sistemlerden oluşuyor ve sistemlerin herhangi bir parçası düzgün çalışmıyorsa diğer tüm sistemlerin etkileneceğini varsayıyor..

 

Holistik Tıp, tıp biliminin asırlık bilgi ve deneyimlerinin bir bütün olarak hastaya özgü bir protokol olarak uygulanmasını öngörüyor. Bu nedenle, bir hastayı tedavi etmek için klasik ilaçlardan geleneksel tedavilere kadar her türlü sağlık hizmetini kullanabiliyor. Örneğin, bir diyabet hastasında yalnızca ilaçlarla şekeri kontrol altında tutarak yüksek kan şekerinin uzun vadede ortaya çıkaracağı komplikasyonları önlemek ile yetinilmiyor. Bu uygulamaların yanında, hastanın diğer sağlık sorunları ile birlikte kişinin kan şekerindeki artışa neden olabilecek tüm altyapının düzeltilmesi hedefleniyor. Kişinin geçmiş sağlık durumu, beslenme ve uyku alışkanlıkları, stres ve kişisel problemler ve tercih edilen yasam tarzı gibi onlarca faktör göz önüne alınıyor. Tedavi planı, semptomları hafifletecek tıbbi desteğin ötesinde, bu semptomları ortaya çıkaran nedenleri ortadan kaldırmaya odaklanıyor.”