Uluslararası Bağımsız Film Yönetmeni Gökçe Açıkgöz ile Özel Röportaj!

Bağımsız Film yönetmeni Gökçe Açıkgöz, 2017 de Polonya’da Tavuskuşu filmini çektikten sonraki bir yıl içinde ilk uzun metrajlı filminin hazırlıklarını yapmak için Avustralya’ya gitti.

 

Röportaj: Raif Akyüz 

 

4 yıla yakın Sydney’de yaşayan ve ilk uzun film projesi olan The Beyond (BİLİNMEYEN), psikolojik gerilim ve korku türündeki film projesinin kısa içerik filmini Avustralya NSW’de hayata geçirdikten sonra sanat hayatına Türkiye’de devam ediyor.

 

Uluslararası film yönetmeni Gökçe Açıkgöz ile gelecek projelerini konuştuk.

 

 

unlu uluslararasi bagimsiz film yonetmeni gokce acikgoz ile ozel roportaj

 

Bize The Beyond projesinden bahseder misiniz ?

 

The Beyond(Bilinmeyen) film projesi : 4 farklı bağımsız film hikayesinden oluşuyor.  Her biri birbirinden farklı konudan oluşan filmler sırasıyla THE HOME (EV) – DAVID’S CHOICE (David’in Seçimi), Cursed Poet (Lanetli Şair), Dream Cave (Düş Mağarası) Önceliğim Netflix, Amazon, Puhu tv, Blue Tv gibi dijital platformlarla anlaşmak ve daha önce denenmemiş olanı denemek ve The Beyond (Bilinmeyen) film projesini Korku, gerilim sevenlerin beğenisine sunmak.

 

Bir izleyici olarak netflix dizilerini heyecanla izliyor ve yeni sezonun çıkmasını bekliyoruz. Belki de bu bağımlılığın yerini yeniden bağımsız filmler alabilir. Dışarda film festivallerini takip etmeyen büyük bir kitle var. Bu kitlenin, korku ve gerilim türünde birbirinden güçlü bağımsız yapımların ekrana gelmesini heyecanla beklediğinden eminim. Çok yakın bir zamanda oluşturacağımız bütçe ile The Beyond( Bilinmeyen) film projesinin ilk iki filmi olan EV ve Lanetli Sair filmlerinin uzun film yapım süreçlerine başlamayı planlıyorum.

 

unlu uluslararasi bagimsiz film yonetmeni gokce acikgoz ile ozel roportaj

 

 

AYANA isimli dizi projenizden de bahseder misiniz?

 

2022 yılında Türkiye’ye geldikten sonra projelendirdiğim Dram/Gerilim türündeki iki sezonluk dijital platformlar için hazırladığım kadin anti-kahramanli bir dizi projesidir. Bu proje için de görüşmelerimi sürdürüyorum. Melek yatırımcı veya özel yatırımcılarla da iş birliği yapmayı bu süreçte olumlu karşılıyorum.

 

unlu uluslararasi bagimsiz film yonetmeni gokce acikgoz ile ozel roportaj

 

Film yönetmeni ve Senarist kimliğinizin yani sıra eğitmen kimliğiniz de var. 2013 yılında kurduğunuz Sanat Laboratuvarı’nda sanatseverlere eğitimler vermeye başladığınızı biliyorum. Peacock Film Productions adi altında dünya çapında atölye ve eğitim çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Bize bu atölye çalışmalarının içeriğinden bahseder misiniz?

 

Avustralya’da kaldığım sure zarfında da atölye ve eğitim çalışmalarımı sürdürdüm. Resmi kurumlarda, üniversitelerde ders verebilmek için ozel etiğimler ve sertifikalar aldım. Dünyanın dört bir yanından atölye katılımcılarım ve öğrencilerim oldu. Farklı sanat disiplinlerinden beslenerek oluşturduğum atölye çalışmalarımın bazıları: Film Yapımı atölyesi, Senaryo yazımı teknikleri, DSLR Fotoğrafçılık, Iphone Fotograf ve Video atölyesi, Oyunculuk atölyesi, Sanat terapisi dersleri ve Spritüel Yaratıcılık atölyesi.

 

Atolye çalışmalarım grup derslerinden de oluşabileceği gibi bire bir ózel derslerden de oluşuyor. Pandemı surecinden sonra yuzyuze yaptigimiz atölye çalışmalarımız online platform ağırlıklı devam etmeye basladi. Online platformlar üzerinden dünyanın her yerindeki katılımcılara eğitimler sunabilmek ayrica cok güzel. Bilgi ve tecrübenin paylaştıkça çoğaldığına inananiyorum..

 

unlu uluslararasi bagimsiz film yonetmeni gokce acikgoz ile ozel roportaj

 

Türkiye’de ózellikle yeni kurduğum Sprituel Yaratıcılık atölyesine agirlik vermeye başladım çünkü stresli is hayati ve psikolojik olarak yıpranmışlık, büyük şehirlerde yasayan insanların kendileriyle ilgili asil gerçekleri görmezden gelmelerine neden oluyor. Spirituel Yaraticilik atölyesi ile insanlar çok daha samimi, kendinden olan yaratıcı yolculuklara çıkabiliyorlar.

 

Bu atölye çalışmalarına katılmak isteyenler size nasıl ulaşabilirler?

 

Sosyal medya yoluyla çok rahat iletişime geçebilirler. Instagram/Youtube/Twitter/Facebook : Peacock Film Productions (@peacockfilmproductions)