Ukraynalı Asker Ele Geçirdiği Rus Tankı Bozulunca Üreticiyi Arayıp Yardım İstedi!

Koşevnik adındaki Ukrayna askeri (sağda), Rus tank üreticisi Uralvagonzavod fabrikasını arayıp, Rus ordusundan ele geçirdiği T-72B3 tankını nasıl tamir edebileceğini sordu. Savaş ganimeti Rus tankı bozulan Ukraynalı asker üreticiyi arayıp yardım istedi.

 

Koşevnik adındaki Ukrayna askeri (sağda), Rus tank üreticisi Uralvagonzavod fabrikasını arayıp, Rus ordusundan ele geçirdiği T-72B3 tankını nasıl tamir edebileceğini sordu. Savaş ganimeti Rus tankı bozulan Ukraynalı asker üreticiyi arayıp yardım istedi.

 

Rus üreticiyi arayıp yardım istedi!

 

Rus ordusunda yaygın olarak kullanılan T-72B3 tankları, Ukrayna savaşında da cepheye sürüldü. Koşevnik adlı Ukrayna askeri bu tanklardan birini ele geçirdi, Ancak tankın paletleri çalışmıyordu. Koşevnik çılgınca bir fikre kapıldı: Tankları üretin Rus fabrikası Uralvagonzavod’u arayıp yardım istemek!

 

Aradı da. Telefonda karşısına şirketin görevlilerinen Aleksandr Anatolviç çıktı. Aralarındaki görüşme Ukrayna medyasından bu yayın kuruluşunun You Tube kanalı tarafından baştan sonra filme alındı ve yayınlandı. Ukraynalı asker, Rus tank fabrikası görevlisine şöyle dedi: “Ben bir zırhlı birlik komutanıyım. Sorunumuz şu; tankımız çalışmıyor.”

 

Telefonun öbür ucundaki kişinin düşman bir Ukraynalı olduğu aklının ucundan bile geçmeyen Rus görevli, “Şikayetinizi amirlerime ileteceğim” cevabını verdi.

 

İletti de. Koşevnik’in telefonuna kısa bir süre sonra fabrikanın yöneticilerinden biri çıktı: “Tanktaki sorunlarınızı listeleyip bana WhatsApp ile gönderin.”

 

Bu talep üstüne Ukraynalı asker kimliğini açıkladı: “Bakın, ben K-2 z zırhlı birlik komutanıyım. Birliğimiz Ukrayna ordusunun 54’üncü mekanize tugayı bünyesinde yer alıyor. Lütfen tanklarınızı daha iyi ve daha kaliteli üretin ki, gelecek sefer onlardan bir-ikisini ele geçirdiğimizde işimize yarasın. Anlaştık mı? Teşekkürler. Kendinize iyi bakın. Yaşasın Ukrayna!”

 

Son bir bilgi: Ukrayna, savaşın başından bu yana 500’ü aşkın Rus tankı ele geçirdi.