Ukrayna Savaşı'nda Son Durum! Wagner'den U DönüÅŸü!

On binlerce hayata mal olan Ukrayna Savaşı son sürat devam ederken, çatışmaların merkez üssü Bakhmut ile ilgili peÅŸ peÅŸe flaÅŸ geliÅŸmeler geldi. 

 

On binlerce hayata mal olan Ukrayna Savaşı son sürat devam ederken, çatışmaların merkez üssü Bakhmut ile ilgili peÅŸ peÅŸe flaÅŸ geliÅŸmeler geldi. On binlerce hayata mal olan Ukrayna Savaşı son sürat devam ederken, çatışmaların merkez üssü Bakhmut ile ilgili peÅŸ peÅŸe flaÅŸ geliÅŸmeler geldi. 

 

Hürriyet'in dış basından derlediÄŸi habere göre; Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. On binlerce hayata mal olan savaÅŸ son sürat devam ederken çatışmaların merkez üssü Bakhmut ile ilgili peÅŸ peÅŸe flaÅŸ geliÅŸmeler yaÅŸandı. Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde...

 

Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin'in GeçtiÄŸimiz yılın Åžubat ayında verdiÄŸi emir ile baÅŸlayan kanlı savaÅŸ can almaya devam ediyor. Rusya'nın Soledar'ı düÅŸürmesi ile yeni bir aÅŸamaya giren savaşın son adresi Bakhmut. Rusya Ukrayna'nın doÄŸudaki 'son kalesi' konumundaki Bakhmut'u ele geçirmek için tüm gücü ile saldırırken , Rus paralı asker grubu Wagner'den yeni bir açıklama geldi. GeçtiÄŸimiz günlerde askerlerini bölgeden çekeceÄŸini açıklayan Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin'in bu sözleri Rusya'da adeta soÄŸuk duÅŸ etkisi yaratmıştı. Wagner ÅŸefi, Bakhmut'ta savaÅŸmaya devam etmesi için kendisine silah sözü verildiÄŸini söyledi.

 

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Prigozhin, Bakhmut kentine yönelik aylarca sürecek bir saldırıyı sürdürmek için yetecek cephane ve silah sözü verildiÄŸini söyledi. Prigozhin'in bu sözleri 'U' dönüÅŸü olarak nitelendirildi. Bu açıklama ile Rus cephesindeki çatlak onarılırken Ukrayna'dan da flaÅŸ bir açıklama geldi. Ukrayna, Wagner güçlerinin Bakhmut'tan çekildiÄŸine dair bir iÅŸaret olmadığını söyledi. Ukrayna ayrıca Rus hipersonik füzesini ABD Patriot sistemiyle düÅŸürdüÄŸünü duyurdu. Kinzhal füzesinin Kiev üzerinde düÅŸürüldüÄŸü belirtildi.