Üç Yıllık Dünya Turu İçin Bilet Satan Transatlantik Bir Türlü Yola Çıkamadı!

”Villa Vie Residence” şirketi bir rüya pazarladı. “Odyssee” adını verdiği transatlantik 3,5 yıllık bir dünya turu yapacaktı. Kuzey İrlanda’daki Belfast limanından yola çıkacak, bu 3,5 yıl boyunca 147 ülkede 425 limana uğrayacaktı. Güzergah yolcuların hep yaz mevsimini yaşayacakları şekilde düzenlenmişti. Yani, Kuzey ve Güney yarımkürelerde yaz mevsiminin hüküm sürdüğü dönemlerde dolaşılacaktı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Dünya turu her 3,5 yılda bir yenilenecekti. Bir yenilik daha: Yolcular isterlerse herhangi bir limanda inip başlarının çaresine bakabileceklerdi. Her turda en çok 300 yolcu bulunacaktı.

 

Ancak bu güzel rüya gerçeğin kayalarına çarptı: Bir dizi teknik sorun nedeniyle gemi 4 ayı aşkın süredir Belfast limanında bağlı duruyor. Yolcular bazen gemideki etkinlikleri izleyerek, bazen kaldıkları otelin lobisinde pinekleyerek günlerini doldurmaya, daha doğrusu öldürmeye çalışıyorlar.

 

Gemi ile kara arasındaki bu geliş-gidişlerde Amerikalı Angela Harsanyi ile Kanadalı Gian Perroni arasında dostluk doğdu. Kısa süre sonra dostluk aşka dönüştü.

 

Angela, “Şu son 5 haftada Gian’ı tanımaya, neyi sevdiğini, nelere değer verdiğini, hayattan ne beklediğini öğrendim. Vücut kimyalarımız uyuştu, evlenmeye karar verdik.”

 

Bu, Angela’nın ilk evliliği olacak. Ancak son 6 yıldır Kosta Rika’da yaşayan Gian’ın başından daha önce evlilik geçti.

 

Birlikte kuyumcuya gidip nikah yüzüklerini seçtiler. Nikah gemide kıyılacak. Balaylarını gemi Panama Kanalı’ndan geçerken yaşayacaklar. Tabii gemi denize açılabilirse!



Etiketler: