Tutuklu Brezilyalı Futbolcu Dani Alves'in İmdadına Neymar Ailesi Yetişti!

Barselona’nın eski yıldızı, ayrıca Sevilla, Juventus, Paris Saint-Germain, Sao Paulo ve son olarak Meksika ekibi “UNAM”da oynayan Brezilyalı futbolcu Dani Alves, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir yıldır (20 Ocak 2023’ten bu yana) Barselona’’da tutuklu.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Çaresiz durumdaki Dani Alves, son umut olarak hukuki ve mali destek vermeleri için Brezilya Milli Takımı’nın yıdızı, halen Suudi Arabistan’ın “El-Hilal” takımında oynayan ancak sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Neymar da Silva Santos Júnior ile ailesine başvurdu.

 

Brezilya basınında yayınlanan haberlere göre, Neymar’ın babası bir para cezasını ödeyebilmesi için Alves’e 150 bin Euro gönderdi. Peki, Dani Alves’in tutuklanmasına ve bir yıldır cezaevinde tutulmasına neden olan cinsel saldırı iddiası neydi?

 

Cevap::Alves, Barselona’daki bir diskoteğin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı. Olaydan sonra yeni kulübü UNAM’ın bulunduğu Meksika’ya giden Alves, 20 Ocak’ta Barselona’ya dönünce gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

3 kez ifade değiştiren, sonunda cinsel ilişkiyi kabul ederek, “Eşini aldattığını gizlemek ve ailesini korumak için” ilk ifadelerinde yalan söylediğini belirten 39 yaşındaki Alves’in tutukluluğunun uzatılmasına karar verildi.

 

İş bununla kalmadı, manken olan eşi Joana Sanz da, Alves’ten ayrıldı. Savcılık, Alves’in 9 yıl hapis ve 150 bin Euro tazminat ödemesine hükmedilmesini istedi. İşte, Alves’in Neymar ailesinden istediği 150 bin Euro’nun nedeni bu para cezası. Neymar’ın babası “Alves’in ailesi bizden yardım istedi. Dani’nin kendni savunması için parası yoktu. Tazminatın ödenmesi için belirlenen tarihin de sonu yaklaşmıştı. Ben suçluluğu kanıtlanıncaya kadar Alves’in masumiyetine inandığım için bu desteği verdim” dedi.

 

Dani Alves, Neymar’ın Barselona’ya transferinden sonra hayatında önemli bir rol oynadı. Neymar’ın hem Barselona ortamına alışmasında, hem de maçlarda gol atmasını sağlayan paslar vermesinde büyük çaba harcadı. Neymar ailesi bu yardımları unutmadı. Ayrıca Neymar ve Alves, Brezilya Milli Takımı’nda da çok uyumlu dostluk kurdular.

 

Alves gerçekten de şu sıralar parasal açıdan sıkıntıda. Çünkü, kendisini terkeden manken eşi Joana Sanz’ın “Nafakanın ödenmediği” gerekçesiyle başvurusu üstüne, banka hesapları donduruldu. Alves, 5 Şubat’ta mahkemeye çıkarılacak.