Türkiye Genel Seçimleri Ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Oy Verme İşlemi Sona Erdi!

Türkiye Yüzyılın Seçimi'nde sandık başına giderken saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi. 

 

Türkiye Yüzyılın Seçimi'nde sandık başına giderken saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi. Türkiye Yüzyılın Seçimi'nde sandık başına giderken saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi. Türkiye Yüzyılın Seçimi'nde sandık başına giderken saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi. 

 

Türkiye, yüzyılın en önemli seçimlerinde yeni Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Saat 17.00 itibarıyla oy verme işlemi sona ererken kapanan sandıklarda sayım işlemleri başladı. Sırada bekleyen yurttaşların da oylarını kullanmasının ardından tüm sandıklarda oy sayımı başlayacak. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi.

 

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için, 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu. Yurtdışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs'ta tamamlandı. Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanların gümrük kapılarında oy verme işlemleri de saat 17.00 itibarıyla bitti. Yurtdışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirildi. Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nda saklanan oylar, diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

 

KILIÇDAROĞLU: SANDIKLARIN BAŞINDAN AYRILMAYIN

 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından sandıkların başından ayrılmama çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi kahramanlarımıza seslenmek istiyorum. İmzalı son sandık tutanağı teslim edilene kadar, ne olursa olsun asla sandıkların başından ayrılmayın. Millet iradesinin tam ve doğru biçimde tecelli etmesi sizin kararlılığınıza bağlı. Göreceksiniz, yorgunluğunuza değecek" ifadelerini kullandı.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sandıkların kapanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçmene 'oylarınıza sahip çıkın' çağrısı yaptı. Davutoğlu, paylaşımında "Demokratik olgunlukla sandığa giderek oylarını kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Olaysız bir şekilde sandıklar kapandı, sayımın da aynı şekilde olaysız tamamlanmasını diliyorum. Tüm seçmenlerimizi yine demokratik haklarını kullanarak, oy kullandıkları sandıkta sayım işlemini takip ederek verdikleri oya sahip çıkmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

RTÜK Başkanı Şahin'den yayın yasağı uyarısı

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, oy sayma işlemlerinin başlamasının ardından ilk sonuçların 21.00'den önce verilmesinin yasak olduğunu anımsattı. YSK'nin bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunduğuna işaret eden Şahin, "Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir" dedi.