Tüm Zamanların Efsanevi Serisi Yüzüklerin Efendisi Yüzük KardeÅŸliÄŸi Ä°le Dönüyor!

J.R.R Tolkien'in 100 milyondan fazla basılan üçlemesinde, Peter Jackson'ın giÅŸe rekorlarını alt üst eden beyaz perde uyarlaması, Oscar ve Grammy Ödüllü besteci Howard Shore'un leziz müzikleri, senfoni orkestrası ve koronun hayat verdiÄŸi besteleriyle Yüzüklerin Efendisi Yüzük KardeÅŸliÄŸi'ne Volkswagen Arena'da canlı konser deneyimi eÅŸlik edecek. Piu Entertainment organizasyonunda Ä°stanbul Film Orkestrası ve 100 kiÅŸilik koro bu destansı macerada izleyicilere yepyeni bir deneyim sunacak. Orta Dünya'nın büyülü atmosferini yansıtan Yüzüklerin Efendisi Yüzük KardeÅŸliÄŸi canlı konser deneyiminin biletleri satışa çıktıktan sonra bir saat içinde tükendi. YoÄŸun ilgi ile karşılanan bu deneyime özel olarak 21 Ekim Pazartesi günü için yeni seans açıldı.

 

Besteci Howard Shore'un müziÄŸi, Akademi® ve Grammy® Ödüllü müziÄŸiyle, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük KardeÅŸliÄŸi'nde J.R.R Tolkien'in edebi hayal gücüne ve Peter Jackson'ın filmine hayat veriyor. Film müziklerinin en karmaşık ve kapsamlı eserleri arasında sayılan Yüzüklerin Efendisi'nin müziÄŸi, filmin melodilerinin yanı sıra aynı zamanda tamamen yeni ve dramatik bir canlı konser deneyimi yaratarak müziÄŸin hikâyenin ağırlığını taşımasına izin veriyor. Shore'un müzikleri sadece kardeÅŸliÄŸin nefes kesici duygularını, heyecan verici olaylar dizisini ve muhteÅŸem yolculukları deÄŸil, aynı zamanda Tolkien'in Orta Dünyasının temellerini de yansıtıyor. Dünyanın dört bir yanından toplanarak bir araya getirilen stiller, enstrümanlar ve sanatçılar, Tolkien'in kültürlerinin her birinde eÅŸsiz bir müzikal iz bırakıyor.

 

Kırsalda yaÅŸayan sade Hobbitler, Mistik Elfler, Tolkien'in imha edici taÅŸ kesicileri olan Cüceler, sanayileÅŸmiÅŸ Ork orduları, Orta Dünya'nın kusurlu ancak soylu mirasçısı Ä°nsanların dünyası Tolkien'in yarattığı Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic, Kara Lisan dillerinde ve Ä°ngilizce olarak seslendirilecek eserler eÅŸliÄŸinde gösterilecek. 2400'den fazla kiÅŸi tarafından sinemaya taşınan ve Yeni Zelanda'nın büyüleyici doÄŸasında çekilen Yüzük KardeÅŸliÄŸi filmi, operasal bir biçimde unutulmayacak türden bir deneyime dönüÅŸecek.

 

Piu Entertainment organizasyonu ile Volkswagen Arena'da gerçekleÅŸecek bu canlı orkestra ve koro eÅŸliÄŸindeki unutulmayacak film gösterimi 20 ve 21 Ekim akÅŸamlarında izleyenleriyle buluÅŸacak.

 

Piu Entertainment Hakkında;

 

Piu Entertainment, müzik, tiyatro, opera, müzikal, dans ve sahne ÅŸovları gibi farklı disiplinlerde prestijli prodüksiyonların yapımcılığını ve organizasyonunu gerçekleÅŸtirmektedir. Ä°stanbul ve Londra ofisleriyle global entertainment sektörünü yakından takip eden Piu Entertainment, BirleÅŸik Krallık'ta yabancı dünya starları ile konserler düzenleyen ilk Türk organizasyon ÅŸirketidir. Goran Bregovic, Lara Fabian, Kitaro, Buika, Isabelle Huppert, Monica Belluci, Havasi ve daha birçok yıldızın etkinliklerini dünyaca ünlü Royal Albert Hall, Barbican Centre, Southbank Centre ve Hammersmith Apollo gibi ikonik salonlarda gerçekleÅŸtirmektedir. Londra'da Ä°ngiliz oyuncu ve yaratıcı ekibiyle üretilen En Ä°yi Müzikal Tony Ödülü sahibi, Green Day's American Idiot müzikalinin ve 2016 yılında dünya prömiyeri Ä°stanbul'da gerçekleÅŸen, Banksy'nin "The Story Behind: Banksy – Global Art Show" sergisinin ortak yapımcısıdır. Ocak 2020'de prömiyer yapan ve bilet satış rekorları kıran, Türk tiyatrosunun en önemli prodüksiyonlarından, 19 ödül sahibi Amadeus'un, Küheylan, Timsah AteÅŸi'nin SAKM ile ortak yapımcılığını üstlenmektedir. Cumhuriyet'in 100. Yılı için özel olarak sahneye konan, Türkiye'nin en büyük prodüksiyonlarından biri olan 1923 Müzikali'nin ve Aşık Shakespeare oyunlarının da SAKM ve Zorlu PSM ile ortak yapımcısıdır. Sanatı ilham kaynağı ve evrensel bir dil olarak gören Piu Entertainment, sanat dünyasında 11. yılını kutluyor.