Tokyo Nasıl Bir Yer? Tarihi Nedir? Nereler Gezilir?

En'lerin Şehri Tokyo'yu Sizin İçin Araştırdık!  İşte Detaylar...

 

En'lerin Şehri Tokyo'yu Sizin İçin Araştırdık!  İşte Detaylar...

 

Japonya'nın başkenti olan Tokyo 13,453 km2 olup, 38.505.000 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük ve en kalabalık ikinci kentidir. Tokyo şehri Şogun yönetimindeyken ‘Edo’ ismiyle biliniyordu. Şogunluk rejimi altında Edo,  Japonya’nın kültürel ve ekonomik anlamda merkez haline gelmişti. 1868’de Şogun yönetimine  son veren İmparator Meji, 3 Eylül 1868 tarihinde şehrin adını Tokyo olarak değiştirdi.

Tokyo 12 Eylül 1923’teki depremde büyük zarar gördü. Depremden sonra şehir yeniden inşa edildi II.Dünya Savaşı’nda ABD uçakları tarafından yapılan bombardımanlarla  şehrin büyük bir kısmı ciddi yıkıma uğradı.

1950’lerden sonra şahlanmaya başlayan Tokyo hızla büyüdü. Günümüzde Japonya’nın finas merkezi olarak bilinir bunun dışında Tokyo’da yaklaşık 60 adet büyük firmanın merkezi bulunmaktadır bu özelliğiyle dünyada tektir. Tokyo dünyanın en pahalı 2. şehridir ayrıca alım gücü en yüksek olan 5 dünya şehrinden biridir. Deprem bölgesi olan Tokyo’da binalar 9.5 şiddetindeki depremlere bile dayanabilecek şekilde tasarlanır. Tokyo elektrik enerjisinin %3’ünü otomat makineleri için harcar 10 metrede bir otomata denk gelirsiniz bu anlamda bir otomat şehridir. Her Nisan ayı Japonya’nın ulusal sembolü olarak bilinen sakuralar (kiraz çiçeği)  şehrin doğal süsleri olur. 

 

 

Tokyo 10 Gezi Rotası:

 

-Meiji Tapınağı

 

-Sensoji Tapınağı

 

-Tokyo Kulesi

 

-Tokyo İmparatorluk Sarayı

 

 

-Shibuya

 

 

-Ueno Parkı

 

 

-Odaiba

 

 

-Tokyo Ulusal Müzesi

 

 

-Harajuku

 

 

-Tokyo Disneyland

 



Etiketler: