Titanik'ten Daha Büyük Bir Mega Yat İnşa Ediliyor!

İsviçre’deki “Ulyssia Residences” şirketi, rezidans olarak kullanılabilecek bir mega yat inşa ettirmek için düğmeye bastı. 2028’den itibaren okyanuslarda cirit atacak yat, bir transatlantiğin çok ötesine geçmeyi hedefliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu megayat 324 metre uzunluğunda olacak. Yani, Titanic’ten 55 metre daha uzun. Dünyanın en büyük yatı olarak bilinen 365 metrelik “Icon of the Seas”tan ise 41 metre daha küçük.

 

Dev yatı Almanya’daki Meyer tersanesi inşa edecek. Yatın tasarımını ise, bu alanda dünyaca ünlü “Espen Øino” mimarlık ofisi hazırladı.

 

İç dekorasyonu 5 yıldızlı bir otelin tüm lüksüne sahip olacak. Yatta en küçüğü 112 metrekare büyüklüğünde 132 daire bulunacak. Son derece ferah, bin metrekareden büyük rezidanslar da ömüre ömür katacak. Konukların ağırlanabileceği 22 küçük lojman da unutulmadı.

 

Mega yattaki öbür imkanlar da şöyle: SPA, sauna, fitnes salonu, mükemmel sağlık birimleri, ünlü aşçıların görev yapacağı her zevke uygun restoranlar, acil durumlar için 2 helikopter, çok zengin şarap kavı, taşırmalı ve her türlü su sporları yapmaya elverişli yüzme havuzları…

 



Etiketler: