Tıraş Olurken Dikkat Etmemiz Gerekenler!

Erkeklerin en önem verdiÄŸi ÅŸeylerden biri de tıraÅŸtır. Bakıma önem veren erkekler tıraÅŸ oluyor. Genellikle herkesin ilgilendiÄŸi tıraÅŸ sık sık konuÅŸulan bir konu. Kendilerini daha bakımlı ve ilgi çekici görmek isteyen erkeklerin tercih ettiÄŸi bu iÅŸlemde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Ä°ÅŸte cevabı haberimizde...

 

Erkeklerin sık sık tıraÅŸ olması gerekir ve tıraÅŸ olurken dikkat etmesi gereken birçok husus vardır. Özellikle herkesin yaptığı basit hatalar cilde çok büyük zarar veriyor. Peki bunlar nelerdir?

 

Tıraş olurken sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
 

Cildinizi hazırlamadan tıraÅŸ olma aÅŸamasına geçiyorsanız, yüzünüzdeki hassas ve ince cilt dokusuna hasar verme riskinizi artırırsınız. Sakallarınızı kılların çıkış yönünü göz önünde bulundurarak tıraÅŸ etmezseniz, yüzünüzde batık oluÅŸabilir. Sakal tıraşından sonra tahriÅŸ ve yanma oluÅŸumunu engellemek için tıraÅŸ sonrası cildinize etkili ve pratik bir bakım uygulamayı unutmamalısınız.

 

TıraÅŸ sonrası tahriÅŸi engellemek için neler yapmamız gerekiyor?
 

 

-Cildinizi olası kazalara karşı korumak için, tıraÅŸ rutininizi mümkün olduÄŸunca boÅŸ vaktiniz olan süreçlerde konumlandırabilirsiniz. Sabah uyandığınızda yüzünüz kısa bir süreliÄŸine daha ÅŸiÅŸ olur. Bu nedenle kalktığınızda yüzünüzü yıkamalı ve yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra tıraÅŸ olmaya geçmelisiniz. Yüzünüzü ılık suyla ıslattıktan sonra tıraÅŸ olmaya baÅŸlayabilir ya da duÅŸ aldıktan sonra tıraÅŸ olabilirsiniz.

-Düzenli olarak nemlendirici kullanmak, sakallarınızı yumuÅŸatmanızı ve cildinizin tıraÅŸ sonrası tahriÅŸ oluÅŸumu riskine karşı daha dirençli olmasını saÄŸlar. Kıllar yumuÅŸak olduÄŸunda, daha kolay ve pratik bir ÅŸekilde tıraÅŸ olabilirsiniz. Bu nedenle her gün cildinizin yapısına uygun bir nemlendirici krem kullanabilir, böylelikle tıraÅŸ rutininizi daha keyifli ve pratik bir sürece dönüÅŸtürebilirsiniz.

-Mümkün olan en kısa sürede ve cildinizi yıpratmadan tıraÅŸ olabilmek için, kullandığınız tıraÅŸ bıçağını düzenli olarak deÄŸiÅŸtirmelisiniz. Çünkü körelmiÅŸ bir tıraÅŸ bıçağıyla tıraÅŸ olmaya çalışmak, ciltte sakal tıraşından sonra yanma hissi oluÅŸmasının temel sebepleri arasındadır. Keskin bir tıraÅŸ bıçağı seçmeli ve bıçağı cildinize çok bastırmadan hareket ettirmeye özen göstermelisiniz.

-TıraÅŸ bıçağınızı sık sık durulamalı, böylelikle bıçağın kayganlığını korumalısınız. Son olarak, sakallarınızın çıkış yönünden baÅŸlayarak tıraÅŸ olabilirsiniz. Tüm bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak cildinizi yanma hissine ve tahriÅŸ oluÅŸumuna karşı koruyabilir, böylelikle tıraÅŸ sonrası bakım sürecinizi kolaylaÅŸtırabilirsiniz.

 

Sakal tıraşından sonra ne sürülür?
 

TıraÅŸ olmak cildinizde doÄŸal bir peeling etkisi gösterir. TıraÅŸ sonrasında cildinizi rahatlatmak ve daha ferah bir his yaÅŸamak için, cildinizin yapısına uygun bir tıraÅŸ losyonundan ya da bakım yağından yardım almalısınız. 
 

Sakal tıraşından sonra tahriÅŸ nasıl geçer?
 

-Cildinizin tıraÅŸ sonrasında tahriÅŸ olmasının temel nedenlerinden biri, cildinizdeki gözeneklerde inflamasyon birikmesidir. Gözeneklerinizi arındırmak ve cildinizi temiz tutmak, tıraÅŸ sonrası tahriÅŸ oluÅŸumunu engellemenizi oldukça kolaylaÅŸtırır. Bu nedenle günlük cilt bakım rutininizde cildinize uygun bir yüz temizleyici ve nemlendirici kullanmanız büyük önem taşır. 

-Cildinizi bir tıraÅŸ köpüÄŸü veya kremi ile tıraÅŸa hazırladıktan sonra, tıraÅŸ bıçağını cildinize olabildiÄŸince yakından ve dikkatli bir ÅŸekilde temas ettirmelisiniz. TıraÅŸ bıçağıyla yaptığınız hamleler ne kadar az olursa, cildinizin tahriÅŸ olma olasılığını da o kadar azaltabilirsiniz.

-TıraÅŸ sonrasında cildinizde hassasiyet ya da tahriÅŸ oluÅŸumu gözlemliyorsanız, yatıştırıcı ve arındırıcı bir tonikten destek alabilirsiniz. Temiz bir pamuÄŸa döktüÄŸünüz tonik yardımıyla yüzünüzü nazikçe silmek, yaÅŸadığınız hassasiyeti azaltmaya yardımcı olur. Antiseptik losyonlar olan tonikler, gözeneklerinizdeki inflamasyonu azaltmakta, onları kir ve yaÄŸ kalıntılarından arındırmakta oldukça etkilidir. 

 

 


Etiketler: