Tıp Tarihine Geçen Olay! Bebek 4 Böbrek İle Doğdu!

Brezilya’da bir hastane, dünyaya kusurlu gelen bir kız çocuğunu kurtarmak için seferber oldu. Bebeğin kusuru, 4 böbrekli olarak dünyaya gelmesiydi.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Isıs Eloah Ferreira Alves adlı kız çocuğu prematüre olarak doğdu. Ve de 4 böbrekle. Böbreklerden 3’ü kusursuz çalışıyordu. Bebekteki bu anormallik daha anne karnındayken tespit edildi. Çünkü daha rahimde böbreklerden gelen sıkıntılar görüldü. Ama doktorlar bu sorunun bebeğin 4 böbreğe sahip olmasından kaynaklandığını akıllarının ucundan bile geçirmediler.

 

Başkent Brasilia’daki Sobradinho Hastanesi’nde dünyaya gelen bebek, erken doğduğu için önce kuvöze alındı. Daha sonra Jose Alencar Çocuk Hastanesi’ne nakledilince 4 böbrek tespit edildi ve sadece 5 aylık olan bebeğe acil bir ameliyat yapıldı.

 

Hemen sağdaki üst böbreği alındı. Çünkü idrar yollarını tıkıyordu. Bu idrar birikmesi böbreği şişiriyor, bu da mideyi ve barsakları büzüştürüyor ve bebeğin beslenmesini engelliyordu. Bebeğin diğer 3 böbreği normal olarak çalışıyor.3’üncü böbreğin alınmasına gerek yok. Doktorlara göre, 3 böbrekli olmak, bebeğin gelecekteki hayatında bir sorun oluşturmayacak.

 

İsis şimdi 13 aylık. 3 böbreğiyle yaşamaya devam ediyor ve sağlığı da çok iyi. Annesi, 21 yaşındaki Thalia Silva Alves, “Kızım ameliyat masalarında çok çekti ama şimdi her şey yolunda gidiyor. Benim kızım çok ender bir vaka ve biricik” diyor.



Etiketler: